Connect with us

News

Rochia lui Kate Middleton, facuta in Romania, are cost de productie de doar 15 lire!

Rochia purtata de Kate Middleton la intalnirea cu familia prezidentiala americana apartine brandului britanic David Reiss si se vinde cu doar 175 de lire. Rochia a fost creata insa in Romania, intr-o fabrica din cartierul Ferentari, iar costul de productie este de doar 15 lire. Mai mult, presa britanica scrie ca muncitorii de la aceasta fabrica isi fac treaba in conditii inumane.

Publicat

pe

Rochia lui Kate Middleton face subiectului unui larg articol din editia de astazi a ziarului Daily Mail, in care se precizeaza ca brandul Reiss se foloseste de muncitorii din Romania pe care nu ii plateste suficient.

David Reiss, care a creat acest brand in anul 1971, se apara spunand ca nu este singura firma din lumea modei care apeleaza la serviciile aceleiasi fabrici din Romania si recunoaste ca motivul este forta de munca mult mai ieftina.

„Bruberry, Jaeger si MaxMara au la randul lor o serie de comenzi la aceeasi fabrica. Folosim materiale identice, iar calitatea este similara. Diferenta consta insa in pretul de vanzare. O rochie Burberry se vinde cu peste 1000 de lire, in vreme de o rochie Jaeger poate costa si 800 de lire”, spune David Reiss.

Costul de productie al rochiei purtate de Kate Middleton este de 15 lire, in vreme ce rochia se poate cumpara din magazin cu 175 de lire. „Kate ne alege pentru ca noi nu obisnuim sa emitem comunicate de presa cu starurile care ne poarta rochiile pe covorul rosu. Kate isi cumpara hainele de la noi de multi ani si niciodata nu am facut public acest lucru”, mai spune David Reiss.

„In Romania lucrez doar cu o singura fabrica, acolo unde ii cunosc pe cei care conduc unitatea. Am o echipa de specialisti care merge in Romania odata la sase saptamani sa supervizeze comenzile. Chiar saptamana trecuta a fost o inspectie guvernamentala la aceasta fabrica si nu s-a gasit nimic in neregula”, mai afirma Reiss.

Advertisement
Advertisement
2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.