Connect with us

Stiri externe

Rochia Prinţesei Diana a fost vândută cu 604.000 de dolari. De ce e specială!

Rochia Prințesei Diana, o piesă vestimentară spectaculoasă pe care regretata Lady Di a purtat-o cu mai multe ocazii de-a lungul vieții, a fost ieri vândută la licitație contra sumei de 604.000 de dolari. Iată de ce este atât de specială această rochie!

Publicat

pe

Rochia Prinţesei Diana a fost vândută cu 604.000 de dolari. De ce e specială!

Rochia Prințesei Diana a fost ieri vândută la licitație. Este vorba despre una dintre cele mai faimoase rochii din garderoba regretatei Lady Di. Absolut spectaculoasă, piesa vestimentară poartă semnătura designerului Victor Edelstein și datează din anul 1989. Rochia este realizată din catifea de culoare violet, are un design aparte și este decorată cu perle.

Prințesa Diana a purtat pentru prima oară această rochie în anul 1991, cu ocazia realizării unui portret regal oficial. Fotografia cu pricina a fost realizată de Antony Charles Robert Armstrong-Jones, primul Conte de Snowdon.

Ulterior, regretata Lady Di a mai purtat-o în 1997, pentru o ședință foto a revistei Vanity Fair. Această ședință foto s-a întâmplat cu puțin timp înainte ca viața Dianei să fie curmată într-un tragic accident de mașină.

Inițial, prețul la care casa de licitații estimase că va vinde rochia era între 80.000 și 120.000 de dolari. Într-un final, suma a fost însă una mult mai mare: 604. 000 de dolari. Cumpărătorul a dorit să își păstreze anonimatul.

Designerul Victor Edelstein era bun prieten al Prințesei Diana, omul care a creat multe dintre rochiile ei iconice. Una dintre acestea este rochia pe care Diana a purtat-o la Casa Albă, atunci când a dansat cu John Travolta. Această rochie a fost vândută în 2019 unei organizații caritabile, cu 347.000 de dolari.

Advertisement

„Această rochie de bal făcută pe comandă, elegantă și sofisticată, concepută de Victor Edelstein, întruchipează eleganța fără efort a Prințesei Diana. Vânzarea de astăzi a acestei rochii istorice amintește de moștenirea durabilă a Prințesei Diana, care continuă să inspire oameni din întreaga lume”, a declarat Cynthia Houlton, reprezentant al casei de licitații Sotheby’s.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *