Connect with us

Stiri Interne

România a primit 0 puncte la Eurovision. Cel mai slab rezultat din istorie!

Eurovision 2023 s-a încheiat, dar ecourile încă răsună. La ediția din acest an a concursului, România nu a reușit calificarea în Finală. Mai mult decât atât, țara noastră a obținut cel mai slab rezultat din istorie, primind zero puncte în semifinală.

Publicat

pe

România a primit 0 puncte la Eurovision. Cel mai slab rezultat din istorie!

Cu toții știm deja că Theodor Andrei nu a impresionat la Eurovision și nu a reușit să se califice în marea Finală. Reprezentantul României a interpretat în semifinala de joia trecută o versiune puțin diferită a piesei D.G.T. (Off and on).

Din păcate însă, singura „performanță” pe care țara noastră a reușit să o atingă a fost să obțină cel mai slab rezultat din istorie. Mai exact, punctaj zero în semifinală. Singurele țări care nu au obținut niciun punct în semifinale au fost România și San Marino.

S-a mai întâmplat la ediții trecute ca reprezentanții țării noastre să nu treacă de semifinale. Cu toate astea, nu s-a mai întâmplat să obțină punctaj zero. În semifinale, publicul a fost cel care a votat exclusiv, prin televoting.

Încă dinainte de semifinalele Eurovision, România era cotată la casele de pariuri cu sub 1%.

Suedia a câștigat finala Eurovision 2023 cu piesa „Tattoo”, interpretată de Loreen. Este pentru a doua oară când artista obţine marele premiu, după victoria din 2012 cu melodia Euphoria, ce a devenit atunci hit internaţional.