Connect with us

Evenimente

România găzduiește competiția internațională de schi pe role, FIS Roller Ski Cup, la Predeal

Din ce în ce mai multe competiții internaționale de schi sunt organizate în România în ultimii ani. După competiția internațională de schi alpin SKI on SKY, ce a avut loc în Sinaia, în luna martie, FIS Roller Ski Cup se va desfășura în perioada 21-23 iulie la Predeal, Valea Râșnoavei.

Publicat

pe

România găzduiește competiția internațională de schi pe role, FIS Roller Ski Cup, la Predeal

Este vorba de o competiție internațională de schi pe role, la care participă sportivi din Bulgaria, Moldova și România, din partea țării noastre fiind prezente toate cluburile sportive. Sunt înscriși astfel 47 de sportivi, dintre care 38 din România, doi din Bulgaria și șapte din Republica Moldova.

Din partea României vor concura Ioana Georgiana Andreca, Maria Dumitrela Andreca, Dragos Nicolae Barbieru, Gabriel Cojocaru, Ionut Alexandru Costea, Andreea Cotinghiu, Ioana Dascalu, Florin Robert Dolhascu, Maria Elisabeta Duicu, David Marian Folea, Bogdan Nicolae Ganju, Ana Raluca Gherghel, Livia Delia Gherghel, Stefan Paul Gherghel, Robert Grumeza, Georgiana Ilk, Bogdan Jifcu, Ionel Florin Juncu, Gigi Vladut Lupoiu, Andreea Mezdrea, Paula Morozan-Irinaru, Catalin Valentin Muresan, Andrei Nicolae Musetescu, Boglarka Pall, Paul Constantin Pepene, Dorina Georgiana Puscariu, Leonard Iosif Rasina, Delia Ioana Reit, Adelina Rimbeu, Rares Ioan Runceanu, Andreea Nicoleta Schiop, Maria Toma, Horia Nicolae Urs, Nicolae Zichil, Eszter Becze, Szidonia Kelemen, Iosua Cojocaru și Gabor Pall.

Paul Pepene este medaliat cu aur la Campionatul Mondial U23 din 2010, fiind de altfel singurul schior de fond din România care a câștigat un titlu mondial. El are, de asemenea, în palmares, două titluri de vicecampion mondial la seniori, la schi pe role: Campionatul Mondial Role Clasic 2013 – proba de 11 kilometri și Campionatul Mondial Role Clasic 2021 – proba de 15 kilometri mass-start.

Vineri, 21 iulie, va avea loc antrenamentul oficial între orele 9:00 și 11:00, iar la ora 18:00 ședința tehnică.
Concursul debutează sâmbătă, 22 iulie, ora 09:30, cu probele de Interval Start (CT – Classic Tehnique), feminin (5km) și masculin (10km).

Duminică au loc probele de Interval Start (FT – Free Tehnique), feminin (5km) și masculin (10km).

„Mă bucur foarte tare că România începe să găzduiască din ce în ce mai multe competiții internaționale de schi, cum este și FIS Roller Ski Cup, ce are loc weekend-ul acesta la Predeal. Concursul se va da între sportivi de la toate cluburile sportive din România, dar și din Bulgaria sau Republica Moldova. Țara noastră se află astfel pe harta internațională a sportului, iar asta mă face să fiu mândru de realizările pe care le avem. Nu doar că atragem turiști iubitori ai acestor sporturi care vin să urmărească live competițiile, dar și copiii descoperă frumusețea sporturilor pe schiuri sau role. Cu siguranță, unii dintre ei vor fi atrași spre acest domeniu.

Mulțumim Consiliului Local și Primăriei orașului Predeal, precum și Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru susținerea financiară și logistică în organizarea acestei competiții!”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *