Connect with us

Stiri Interne

România, locul 1 la Europenele de Juniori din Italia! Canotorii români, 3 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz!

Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj a obținut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz în Finalele A ale Campionatelor Europene de Juniori de la Varese (Italia). România a participat cu 11 echipaje, însumând 43 de sportivi, și s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii de aur câștigate.

Publicat

pe

România, locul 1 la Europenele de Juniori din Italia! Canotorii români, 3 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz!

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame masculin (JM4-), de echipajul compus din Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Stefan Duncă. În Finala A de duminică, sportivii noștri s-au impus în fața echipajelor din Italia și Serbia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru vâsle feminin (JW4x), prin echipajul format din Andreea Todirică, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran. Cele 4 sportive au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Poloniei și Franței.

În proba de 8+1 feminin (JW8+), sportivele Narcisa-Florentina Magura, Andreea Petraș, Cosmina Alexandra Grigore, Iuliana Isabela Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Felicia Maria Mihai, Andra Elena Filote, Irina Lucia Andreea Despa s-au impus în fața celor din Italia și Ucraina, aducând României a treia medalie de aur.

Medalie de argint au câștigat juniorii din echipajul de dublu rame masculin (JM2-), compus din Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc și Iliuta-Leontin Nutescu. Sportivii noștri au urcat pe podium alături de echipajele din Serbia și Italia.

La Campionatul European de Canotaj Under19, medalia de bronz a fost câștigată de echipajul de patru rame feminin (JW4-), compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Andreea Ioana Serban, Georgiana Blanariu și Elena Silvia Mocanu. Sportivele au urcat pe podium alături de echipajele din Italia și Franța.

Locul 4 în Finala A pentru echipajul de dublu rame feminin (JW2-), compus din Valentina Amalia Azoitei și Andreea Nicoleta Dinu, și locul 6 în Finala A a probei de simplu vâsle feminin (JW1x) pentru Bianca Camelia Ifteni.

La 8+1 masculin (JM8+), sportivii Nicolae Victor Sorescu, Tinel Nicusor Muresan, Marius-Ionel Bodnar, Petru Andrei Ciornei, Constantin Flocea, Sergiu Anfimov, Antonel Avacaritei, Stefan Bogdan Moales și Alexandru Nedelcu au încheiat cursa din Finala A tot pe locul 4.

„Îi felicit pe sportivii din Lotul de Juniori pentru rezultatele pe care le-au obținut la Campionatele Europene de Canotaj Under19 de la Varese. Nu dezamăgesc niciodată! Anul acesta au încheiat competiția cu 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz. Au plasat astfel din nou România pe locul 1 în clasamentul pe națiuni, ceea ce nu e deloc puțin lucru.

Sunt tineri, foarte talentați și muncitori. Viitorul lor poate să fie unul strălucit dacă vor munci în același ritm ca până acum. Ca de fiecare dată, țin să le mulțumesc antrenorilor care descoperă aceste noi talente, cluburilor de la care sportivii provin și, foarte important, părinților care îi susțin în viața sportivă.

Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerul Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj – Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, Onyx Fitness Club, IBB-HIB, Unicredit, Maestro, Fiterman Pharma, Ciga Energy, Sano Vita, Apa Bucovina, Regina Maria, Fundația Țiriac, Țiriac Auto, Ford România, ProNatura și Apele Române”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

În proba de dublu vâsle feminin (JW2x), Gabriela Tivodariu și Bianca Elena Draghici au încheiat cursa din Finala B pe locul 3 și ocupă poziția 9 în clasamentul general.

La patru vâsle masculin (JM4x), Dragos Valentin Peia, Silviu-Marian Dumitru, Marian Gabriel Guia și Bogdan Murariu au încheiat cursa din Finala C pe locul 1. Se clasează astfel pe locul 13 general.

În Finala C a probei de dublu vâsle masculin (JM2x), Ovidiu Cristian Badea și Alin Vasile Buzdugan, au terminat cursa pe locul 2. Ocupă astfel locul 14 în clasamentul general.