Connect with us

Stiri Interne

România nu mai participă la Eurovision în 2024. Care e motivul!

Este oficial! România nu participă la Eurovision în 2024. Consiliul de Administrație al SRTv a votat azi negativ în vederea participării țării noastre la ediția din acest an a concursului. Iată care sunt motivele!

Publicat

pe

România nu mai participă la Eurovision în 2024. Care e motivul!

La finele anului trecut, EBU (European Broadcasting Union) a făcut publică lista celor 37 de țări care participă la Eurovision 2024, iar România nu se afla printre ele. Țara noastră mai avea totuși o șansă de a se înscrie, dacă ar fi primit aprobarea Consiliului de Administrație și ar fi plătit taxa de înscriere.

Azi s-a votat, însă Consiliul de Administrație al SRTv a decis ca TVR să nu participe la Eurovision 2024. Motivele invocate sunt „constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant”

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional.

În acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.