Connect with us

Evenimente

Romania, prezenta cu 11 echipaje si 42 de sportivi la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam

Romania va fi prezenta la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam, intre 12 si 14 iulie, cu 11 echipaje si 42 de sportivi. Competitia va fi gazduita, in premiera, de circuitul de regate Willem Alexander Baan.

Publicat

pe

Romania, prezenta cu 11 echipaje si 42 de sportivi la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam

A treia etapa de Cupa Mondiala din acest an reuneste sportivi din 42 tari si este ultimul mare eveniment inainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfarsitul lunii august, decisiv in calificarile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cei mai multi dintre sportivii aliniati la start au in palmares medalii de aur, argint si bronz la Campionatele Europene si Mondiale.

La feminin dublu rame (W2-) tara noastra va fi reprezentata de doua echipaje – cel format din Cristina – Georgiana Popescu/ Amalia Beres  si Madalina-Gabriela Casu / Iuliana Buhus.

Echipajul masculin de dublu rame (M2-) este format din Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa. La feminin dublu vasle (W2x) participa Nicoleta-Ancuta Bodnar si Simona Geanina Radis, iar la masculin dublu vasle (M2x) echipajul format din Ioan Prundeanu si Marian-Florin Enache.

Echipajul de patru rame este format la feminin (W4-) din Ioana Vranceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Madalina Beres si Denisa Tivlescu.

In proba masculina de patru rame (M4-), Romania aliniaza la start doua echipaje. Primul este format din Mihaita-Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, iar al doilea din Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu si Bogdan Baitoc.

Echipajul feminin de dublu vasle categorie usoara (LW2x) este format din Ionela- Livia Cozmiuc si Gianina-Elena Beleaga.

Romania are reprezentanti si in probele de opt rame cu carmaci . Echipajul feminin (W8+) este format din Georgiana Vasile, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu,  Roxana Parascanu, Beatrice-Madalina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana  Anghel si Daniela Druncea.

Medaliatii Romaniei au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc 2018

Echipajul masculin de opt rame cu carmaci (M8+) este format din, Constantin Adam, Constantin Radu, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Vlad-Dragos Aicoboae, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Consmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan si Adrian Munteanu.

Concursul reprezinta ultimul test in vederea calificarii la JO 2020. Sportivii si-au propus ca obiectiv castigarea a doua medalii si a inca doua locuri IV – VI.

Cupa Mondiala de Canotaj a fost lansata ca eveniment in anul 1997 si consta in 3 etape organizate anual in lunile mai, iunie si iulie In acest an, prima etapa a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), iar a doua etapa la Poznan, Polonia (21-23 Iunie).