Connect with us

Stiri externe

Cum isi faceau de cap Supermodelele in anii ’90! Vezi fotografii de colectie!

Roxanne Lewit e fotograf fashion de mai bine de 30 de ani si a reusit inca de la inceput sa intre in culisele celor mai importante show-uri de moda ale lumii, sa se infiltreze la after party-uri si sa surprinda lumea glamour a modei asa cum nu ai mereu ocazia sa o vezi. La inceputul anului viitor, in cadrul expozitiei „Roxane Lowit: Be Fabulous”, cei interesati vor putea admira instantanee inedite ce au in centru designeri importanti, supermodele de top si celebritati.

Publicat

pe

poze-supermodele9

Fiind unul dintre primii fotografi carora li s-a permis accesul in culisele fashion week-urilor, Roxanne Lowit a reusit, in trei decenii, sa surprinda o colectie impresionanta de instantanee cu cele mai importante supermodele ale lumii.

poze-supermodele1

A dezvaluit astfel viata din spatele lumii glamour a fashion-ului, prin fotografii ce au in centru supermodele celebre, designeri importanti, staruri rock ori vedete precum Pamela Anderson sau Madonna.

poze-supermodele2

Intre 12 si 18 ianuarie 2014, aceasta colectie de fotografii va fi expusa la Steveb Kasher Gallery din New York, in cadrul unei expozitii sub titulatura „Roxane Lowit: Be Fabulous”!

poze-supermodele3

„Cand am inceput sa fotografiez, eram singurul fotograf din backstage. Nimanui nu i se parea ceva interesant, dar pentru mine era locul in care puteai surprinde magia pura, locul in care apar transformarile. Este o energie frenetica, este haos, sunt fete tinere ce fac lucruri normale – rad, barfesc, danseaza, beau, Sunt celebritati, modele, designeri. Eu pur si simplu surprind momentele pe care le vad prin obiectiv”, a declarat Roxanne publicatiei MailOnline.

poze-supermodele5

Un astfel de moment epic a fost acela in care le-a surprins pe Naomi Campbell, Christy Turlington si Linda Evangelista intr-o cada, razand si savurand sampanie fina. Fotografia ititulata „3 modele intr-o cada” a fost realizata in anul 1990, la after party-ul Versace Couture, eveniment desfasurat la Ritz Carlton Hotel din Paris.

poze-supermodele

„Le-am rugat pe fete sa intre in cada. Sylvester Stallone a intrat in camera si le-a amenintat ca va turna sampanie peste ele, iar acesta este motivul pentru care in imagine apar amuzandu-se copios si ascunzandu-se. Apoi, cand au iesit din cada, Linda s-a indreptat catre Stallone si s-a prefacut ca ii da un pumn. Am surprins si acel moment”, a explicat Roxanne Lowit.

poze-supermodele6

Descrisa ca fiind „istoric de moda… martor la casatoria dintre vanitate si faima ” de catre Karl Lagerfeld, Lowit a strans in timp mai bine de 200.000 de fotografii facute la sute de evenimente fashion din Paris, New York, Londra ori Milano.

poze-supermodele7

Desi a fost martora la multe momente amuzante de-a lungul anilor, preferatul ei ii are in centru pe Kate Moss si Tom Ford, pe atunci director de creatie al brand-ului Gucci.

poze-supermodele8

„Tom Ford pulveriza apa peste Kate Moss la Gucci. La acest fashion show se pulveriza o sticluta de apa peste toate modelele ce paseau pe catwalk. Nu doar pe fata si par, ci si pe corp! Orlando Pita, hairstylist, era cel responsabil cu acest lucru. Tom nu era multumit de ce treaba facea acesta, asa ca i-a smuls din mana sticluta cu apa si s-a ocupat singur de asta. Toata lumea a inceput sa rada, iar eu am facut o fotografie de senzatie”, isi aminteste ea.

poze-supermodele10

Roxanne Lowit nu a urmat vreo scoala de fotografie. A absolvit Fashion Institute of Technology din New York cu o diploma in istora artelor si design textil.

poze-supermodele11

Apoi, in timp ce lucra in acest domeniu, a inceput sa le faca poze oamenilor care o interesau. Si-a descoperit atunci aceasta pasiune si a hotarat sa o urmeze.

poze-supermodele12

„Pe atunci nu prea era securitate si era usor sa te furisezi in backstage. Nimeni nu ma impiedica sa fac asta si nimeni nu se uita urat la mine. Aveam libertate totala. In zilele noastre sunt tone de oameni de PR si securitate care nu te lasa sa intri, iar daca intr-un final iti permit sa o faci, nu poti sta mai mult de 20 de minute”, isi inchide ea seria declaratiilor.

poze-supermodele14 poze-supermodele13