Connect with us

Stiri externe

Scandal la Eurovision. Piesa Spaniei, atacată de feministe!

Un nou scandal se țese în jurul ediției din acest an a concursului Eurovision, care se va desfășura în luna mai la Malmo, în Suedia. Piesa aleasă pentru a reprezenta Spania în competiție a stârnit furia feministelor. Iată în continuare detalii.

Publicat

pe

Scandal la Eurovision. Piesa Spaniei, atacată de feministe!

La fel cum se întâmplă în fiecare an, Eurovision stârnește și în 2024 controverse și scandaluri. Cel mai recent scandal are legătură cu piesa aleasă pentru a reprezenta Spania în ediția din acest an.

Grupul vocal Nebulossa a fost ales drept reprezentant al Spaniei, cu piesa Zorra. Titlul piesei se traduce prin apelativul „vulpiță”.

Totodată, Zorra mai înseamnă, în spaniolă, femeie de moravuri ușoare.

Mai multe organizații feministe din Spania solicită retragerea piesei din concurs. S-a semnat și o petiție în acest sens, acuzând versurile și mesajul melodiei de înjosirea femeilor.

Solista Nebulossa spune, în schimb, că mesajul este unul pozitiv. Ea a explicat, pentru Televiziunea Publică Spaniolă, că „vulpița” este o femeie puternică, o femeie care știe ce vrea.

Până și premierul Pedro Sanchez și Ana Renoldo Garcia, ministrul egalității, și-au exprimat public părerile cu privire la piesă.

„Feminismul este just și distractiv”, a comentat Pedro Sanchez.

„Zorra este o piesă amuzantă care sparge stereotipurile”, este de părere Ana Renoldo Garcia.

Suedia vă fi gazda celei ediției cu numărul 68 a concursului Eurovision. Anul trecut, la ediția desfășurată la Liverpool, Loreen a fost desemnată câștigătoare cu piesa Tattoo. Concursul se va desfășura la Malmo, în perioada 7 – 11 mai 2024.