Connect with us

Stiri externe

Scandalul Kanye West – White Lives Matter. Cum i-a afectat imaginea și afacerea!

Kanye West face ce face și reușește să stârnească scandal după scandal. Imaginea și afacerile i-au fost puternic afectate după ce a dat naștere unui scandal de proporții la Paris Fashion Week, promovând o serie de tricouri cu mesajul White Lives Matter. Iată ce s-a întâmplat!

Publicat

pe

Scandalul Kanye West – White Lives Matter. Cum i-a afectat imaginea și afacerea!

Kanye West a fost în centul atenției la Paris Fashion Week. Celebrul rapper s-a pus singur într-o lumină proastă și a stârnit un scandal de proporții. Kanye a creat și promovat o serie de tricouri cu mesajul White Lives Matter. O reinterpretare personală a mișcării Black Lives Matter ce face referire la rasismul îndurat de populația de culoare din SUA.

Editorul Vogue Karefa-Johnson a reacționat, iar Kanye a luat-o peste picior public printr-o postare pe Instagram.

După acest incident, Gigi Hadid a spus despre fostul soț al lui Kim Kardashian că este „o glumă și un huligan”.

„Ai vrea să ai măcar un mic procent din intelectul ei. Habar n-ai… Dacă într-adevăr există un rost în toată mizeria asta a ta, ea ar putea fi singura persoană care te-ar putea salva. Ca și cum „onoarea” de a fi invitat la show-ul tău ar trebui să împiedice pe cineva să-și dea cu părerea? Lol. Ești un huligan și o glumă”, a comentat Gigi Hadid pe Instagram.

Întreg scandalul a debutat luni, când Kanye a apărut la Paris Fashion Week purtând un tricou cu mesajul White Lives Matter. A apărut atunci alături de controversatul comentator politic Candace Owens.

Totodată, pe catwalk, în cadrul show-ului brandului Yeezy, modele de culoare au purtat același tip de tricouri. Gest care părea să ia în glumă mișcarea Black Lives Matter.

„Toată lumea știe că Black Lives Matter a fost o înșelătorie. Acum s-a terminat, cu plăcere”, a scris rapperul marți pe Instagram Story.

Editorul Vogue Gabriella Karefa-Johnson, o femeie de culoare, a fost la prezentarea Yeezy. Atât în timpul show-ului cât și după, și-a expus părerile pe rețelele de socializare. Păreri deloc în favoarea lui Kanye.

Mulți critici de modă au fost de acord cu ea, însă Kanye West a ieșit rapid la atac. A postat pe social media o fotografie cu editorul Vogue, atacându-i printr-un mesaj stilul vestimentar.

De aici a luat naștere un alt război. O mulțime de celebrități, dar și reprezentanții Vogue, au condamnat reacția rapperului.

Acest scandal i-a afectat puternic imaginea lui Kanye și l-ar putea costa mult. Mai exact, contractul de imagine în valoare de milioane de dolari cu brand-ul Adidas. Reprezentanții Adidas au anunțat că în urma celor întâmplate, parteneriatul cu West este acum în curs de revizuire.