Connect with us

ADPM Health

Scapi de depresie cu Kangoo Jumps? Kinga Sebestyen face studiu detaliat alături de medici!

Pandemia de coronavirus a schimat radical viețile tuturor oamenilor, din ce în ce mai mulți dintre aceștia confruntându-se cu stres accentuat, anxietate și depresie. Starea lor psihică este afectată de nesiguranța zilei de mâine, de teama de îmbolnăvire, de problemele financiare și legate de locul de muncă, dar și de avalanșa de informații alarmante și discuții contradictorii de pe rețelele de socializare.

Publicat

pe

Scapi de depresie cu Kangoo Jumps? Kinga Sebestyen face studiu detaliat alături de medici!

Sportul este considerat una din activitățile care aduce beneficii atât siluetei și metabolismului, cât și stării psihice. Pentru prima dată se va realiza un studiu amănunțit în România ce își propune să analizeze comportamentul și evoluția stării mentale a celor care fac, timp de 6 luni, sport.

Kinga Sebestyen lansează studiul KAPO Wellbeing, având sprijinul unei echipe de medici și a unui psiholog. Programul se va derula online, iar persoanele înscrise vor putea urma sesiuni de Kangoo Jumps, de acasă, ghidate prin transmisie video live de Kinga Sebestyen, și vor participa săptămânal la ședințe de conversație și consiliere psihologică cu un medic psiholog. Acesta va iniția diverse teme de discuție, va analiza starea fiecărui participant și, pe parcursul celor șase luni, evoluția acestuia. La final se va întocmi un raport ce va prezenta impactul pe care sportul îl are inclusiv asupra stării psihice a celui care îl practică.

“Anul trecut am derulat studiul KAPO – Sănătate pe Ghete, în dorința de a ajuta zeci de persoane să amelioreze diverse probleme de sănătate, de la diabet, obezitate, până la probleme cu coloana sau articulațiile, făcând Kangoo Jumps. Am avut rezultate spectaculoase pe care le-am detaliat în primul studiu de acest tip. Anul acesta vrem să avem o nouă abordare. Alături de echipa de medici KAPO, Olivia Burtă, Alin Iova și Pușa Dorina Fărcaș, și de un medic psiholog, vom analiza cum influențează sportul, în speță Kangoo Jumps, starea psihică a celor care îl urmează. Vom ține trei ore de Kangoo Jumps pe săptămână, exclusiv online, pentru ca oricine, din orice colț al lumii, să aibă acces, plus cât o ședință psihologică de grup pe săptămână. La finalul celor șase luni vom colecta informațiile despre evoluția stării psihice a participanților și le vom include în analiza acestui studiu. Traversăm o perioadă de grele încercări pentru fiecare dintre noi. Suntem stresați, anxioși, deprimați, nesiguri de ce ne rezervă ziua de mâine, ne este teamă, suntem revoltați. Toate aceste stări se revarsă asupra sănătății noastre fizice și psihice. Cei care fac sport, în speță Kangoo Jumps, ne-au scris dintotdeauna cât de bine le face această activitate, sunt mai plini de viață, mai optimiști, au mai mult randament la serviciu. Astfel că am decis să analizăm în profunzime acest impact și să includem informațiile obținute în studiul KAPO Wellbeing. Înscrierile se pot face la kapo@kingasebestyen.com”, declară Kinga Sebestyen, CEO Kangoo Club România și distribuitor exclusiv Kangoo Jumps în opt țări europene.

Cum au întinerit metabolic, în medie cu 16 ani, sute de persoane prin Kangoo Jumps

Anul trecut, Kinga a lansat primul studiu KAPO – Sănătate pe ghete, în urma căruia 80 de persoane din Oradea și-au îmbunătățit considerabil starea de sănătate prin exerciții de tip Kangoo Jumps monitorizate de medici.

„Primul studiu KAPO, derulat timp de șase luni în Oradea, orașul în care m-am mutat și pe care îl iubesc, a avut parte de un succes peste așteptări. Avem cazuri spectaculoase de oameni care și-au îmbunătățit starea de sănătate, au scăpat de probleme cu coloana, au slăbit, corpul mai tonifiat, chiar sunt mai înalte cu 1-2 centimetri după ce au reușit să își corecteze postura prin exerciții Kangoo Jumps. În plus, au întinerit din punct de vedere metabolic chiar și cu 21 de ani. În studiu am urmărit mai mult de 50 de parametri antopometrici și de compoziție corporală. Alături de echipa de medici KAPO, Alin Iova, Olivia Ligia Burtă, Dorina Maria Fărcaș, dăm acum startul înscrierilor pentru cel de-al doilea modul. Se pot înscrie persoane sănătoase, care vor să descopere ce înseamnă Kangoo Jumps ori să slăbească, persoane cu diverse afecțiuni medicale, precum și copii cu dizabilități, care se confruntă cu diabet, autism sau sindrom Down. Ne dorim să dovedim cum Kangoo Jumps poate îmbunătăți starea de sănătate și cum oferă, în general, o stare de bine tuturor, care îi va face mai bucuroși de viață și mai energici. Înscrierile au început deja pe site-ul meu,  www.kangooclub.ro. Acolo am inclus toate detaliile despre ce presupun înscrierile și lunile de antrenament din următoarea perioadă”, declară Kinga Sebestyen.

Kangoo Jumps este unul din cele mai iubite sporturi de pretutindeni. S-a dovedit faptul că antrenamentele pe ghete de tip rebound ajută la recuperare medicală, la îmbunătățirea stării de sănătate, la corectarea posturii, la slăbit, tonifiere musculară. Rezultatele amănunțite ale studiului KAPO – Sănătate pe ghete vor fi publicate într-o carte pe care Kinga Sebestyen, alături de echipa de medici, o va lansa în curând.