Connect with us

Stiri externe

Ce schimbări face Instagram după acuzațiile fostei angajate

Platforma de social media Instagram anunță o serie de schimbări după acuzațiile fostei angajate Frances Haugen, care recent a susținut public faptul că mai marii companiei știau despre efectele negative ale rețelelor de socializare asupra copiilor și nu făceau nimic în acest sens din motive financiare.

Publicat

pe

Ce schimbări face Instagram după acuzațiile fostei angajate

O fostă angajată Facebook a făcut recent acuzații grave împotriva companiei care deține platformele Facebook, Instagram și Whatsapp. Frances Haugen acuză că la nivel înalt se știa despre efectele negative ale rețelelor de socializare asupra copiilor. Mai mult, că se încuraja hate speech, polarizarrea și ura între oameni. Motivul? Fiindcă acestea aduceau trafic pe platformele de social media, ele devenind din ce în ce mai profitabile.

La câteva zile după acest scandal, Instagram anunță introducerea unor noi funcții. Una dintre ele le va spune tinerilor când e momentul să ia o pauză de la social media. Vor primi o notificare prin care li se atrage atenția că au petrecut prea mult timp pe aplicație.

Frances Haugen, fosta angajată care acuză Facebook și Instagram de instigare la hate speech

 

Instagram își va modifica și algoritmul, astfel încât tinerii să fie feriți de conținutul dăunător. Mai exact, va schimba conținutul afișat atunci când utilizatorii vor privi imagini sau filmulețe ce pot dăuna sănătății mintale.

Noile funcții sunt acum în stadiul de testare și urmează să fie implementate în aplicație.

Advertisement

De ce au căzut Facebook, Instagram și Whatsapp

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *