Connect with us

Evenimente

Schimbari mari la Premiile Oscar. Iata ce se intampla din 2019

Totul se schimba in jurul nostru si se pare ca din 2019, nici Premiile Oscar nu vor mai fi asa cum le stiam pana acum. Ceremonia va fi mult mai scurta, pana in trei ore si va fi introdusa o noua categorie care sa onreze filmele populare. Fanii nu sunt foarte multumiti de aceste schimbari.

Publicat

pe

Criticii sustin ca decizia pe care a anuntat-o directorul Academiei este una gresita si ca singurul motiv pentru care va fi introdusa o noua categorie este ca anumite filme, cum ar fi “Black Panther” sa nu aiba acces la titlul de “Cel mai bun film”. Nici faptul ca se doreste o ceremonie mai scurta nu a fost vazut cu ochi prea buni. Se asteapta ca premiile pentru categoriile mai putin stralucitoare, cum ar fi cele pentru machiaj, editare sau sunet sa fie parcurse in pauzele de publicitate, astfel incat sa se scurteze durata ceremoniei.

Audientele inregistrate de editia a 90-a a premiilor Academiei au scazut sub 26,5 milioane de telespectatori, adica cu 19% fata de cifrele inregistrate cu un an in urma. A fost pentru prima data cand Premiile Oscar au avut sub 30 de milioane de urmaritori. Iar editia din acest an, prezentata de Jimmy Kimmel a avut o durata de aproape patru ore si a fost cea mai lunga din ultimul deceniu.

“Am auzit din partea multor oameni ca trebuie sa imbunatatim anumite aspecte ale Premiilor Academiei ca sa ramanem un punct de reper intr-o lume care se schimba atat de repede.” – a scris Jhon Bailey, presedintele Academiei

Prin urmare, ceremonia va fi live si va continua si in pauzele de publicitate. Se asteapta ca anumite categorii care privesc premiile pentru sunet, machiaj, costume, editare sa fie decernate in timpul pauzelor publicitare, dupa care vor fi editate si difuzate mai tarziu. Cei care fac parte din aceste departamente sunt foarte nemultumiti pentru ca spun ca se simt dati la o parte si ca se simt infranti.

“Pentru noi cei care ne aflam in spate, sa castigam un astfel de premiu este o recompensa imensa si face diferenta in viata si cariera.” – a declarat un membru

Ba mai mult, Academia vrea sa schimbe data ceremoniei care va avea loc in anul 2020. Aceasta va fi programata pentru 9 februarie, in timp ce urmatoarea editie, va avea loc pe 24 februarie 2019.

Faptul ca Academia propune si categoria “Cel mai poular film” a infuriat foarte multi oameni. Bailey, presedintele Academiei, a declarat ca vor anunta si stabili mai tarziu care vor fi criteriile de selectie ale filmelor participante si inca nu se stie daca vor fi aplicate si pentru editia din 2019.

Reactiile din mediul online au fost foarte aprinse si negative pentru ca oamenii considera ca Academia a “inventat” acest premiu doar ca filmul “Black Panther” sa nu fie nominalizat la Oscar pentru “Cel mai bun film”.

“Vreau ca Black Panther sa fie nominalizat pentru “Cel mai bun film” nu pentru nu stiu eu ce categorie de popularitate pe care o inventeaza ei.” – a scris Evan Narcisse

Molly Freeman a scris: “Nominalizati o data Black Panther pentru “Cel mai bun film”, lasilor!”

Iar Jamie Righetti a scris ca “Mi-se pare suspect faptul ca Academia a introdus aceast premiu al popularitatii tocmai in anul in care BLACK PANTHER a castigat atata apreciere.”

“Deci… asta inseamna ca filme ca “Black Panther” si “Mission Impossible” nu pot concura pentru “Cel mai bun film”?” – a spus Stuart Oldham