Connect with us

Stiri externe

Se apropie Met Gala 2023. Ce știm până acum!

Se apropie Met Gala 2023, cel mai important eveniment fashion al anului, care va avea loc pe data de 1 mai la Metropolitan Museum of Art Costume Institute. Penelope Cruz, Dua Lipa, Michaela Coel și Roger Federer sunt gazdele ediției din acest an, un tribut adus regretatului designer Karl Lagerfeld. Iată tot ce știm până acum!

Publicat

pe

Se apropie Met Gala 2023. Ce știm până acum!

Este oficial! Penelope Cruz, Dua Lipa, Michaela Coel și Roger Federer vor fi gazdele Met Gala 2023.

Evenimentul va avea loc în prima zi de luni a lunii mai la Metropolitan Museum of Art din New York. Mai exact, pe data de 1 mai 2023.

Ce este Met Gala?

Desfășurat anual, evenimentul este unul caritabil, organizat de Anna Wintour (redactor șef Vogue) cu scopul de strânge fonduri pentru Muzeul Metropolitan de Artă. Vedetele de top și marii designeri ai lumii își unesc forțele pentru a crea look-uri memorabile ce respectă tema Galei.

Care va fi tema evenimentului în 2023?

Anul acesta, Met Gala va onora întreaga carieră în domeniul fashion a regretatului designer Karl Lagerfeld. Cunoscut în special pentru rolul său de director de creație al casei de modă Chanel, Lagerfeld a fost una dintre cele mai influente figuri din lumea modei, la nivel mondial. Acesta s-a stins din viață în februarie 2019, la vârsta de 85 de ani. Karl Lagerfeld și-a dat ultima suflare la Paris, după câteva săptămâni de suferință pricinuite de degradarea considerabilă a stării sale de sănătate.

Așadar, așteptările pentru ediția din acest an a Met Gala sunt foarte mari. Toată lumea se așteaptă ca celebritățile invitate să surprindă plăcut prin ținutele pe care aleg să le poarte.

Cunoscut pentru rolul său de director de creație al Chanel, pe lângă munca sa la Chloé și brandul său omonim, Lagerfeld a fost una dintre cele mai influente figuri din modă. Deci, cu siguranță avem așteptări mari pentru look-urile din acest an.

Numit director creativ al casei de modă Chanel în anul 1983, Karl Lagerfeld a transformat acest brand într-unul îndrăzneț, dar totodată nemuritor. Designerul a luat câteva dintre piesele-cheie lansate de Coco Chanel, cum ar fi clasica rochie neagră sau costumul tweed, si le-a reinventat folosindu-și imaginația, talentul și creativitatea fără limite.