Connect with us

Cinenews

Se pregătește un film despre Iisus Hristos regizat de Martin Scorsese

După o întâlnire pe care a avut-o la Vatican cu Papa Francisc, celebrul regizor Martin Scorsese pregătește un nou film cu tematică religioasă, despre Iisus Hristos. Iată în continuare detaliile!

Publicat

pe

Se pregătește un film despre Iisus Hristos regizat de Martin Scorsese

Festivalul Internațional de Film de la Cannes s-a încheiat. În weekend, Martin Scorsese a plecat de pe Riviera Franceză direct în Italia. Cunoscut pentru latura sa religioasă, celebrul regizor a avut o întâlnire privată cu Papa Francisc la Vatican. După această întâlnire, Scorsese a anunțat că va realiza un film despre Iisus Hristos.

„Am răspuns la apelul Papei către artiști în singurul mod pe care îl cunosc: imaginându-mi și scriind un scenariu pentru un film despre Iisus. Voi începe să lucrez la asta”, a declarat regizorul în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc chiar la Vatican.

Tot sâmbătă, Scorsese a participat la o conferință intitulată „Estetica globală a imaginației catolice”. Conferința a fost organizată de publicația religioasă La Civiltà Cattolica și Universitatea Georgetown.

Atunci când vine vorba despre filme cu tematică creștină, regizorul nu-și ascunde admirația pentru pelicula „The Gospel According to St. Matthew” a lui Pier Paolo Pasolini. Chiar și el a realizat, de-a lungul anilor, filme de acest gen. Spre exemplu, producția „The Last Temptation of Christ”, despre care se spune că ar fi unul dintre cele mai bune, dar totodată și controversate filme despre viața lui Iisus.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *