Connect with us

Stiri externe

Se pregătește un nou serial The Crown, dar cu monarhia daneză

Dacă The Crown a spus întregii lumi povestea Casei Regale a Marii Britanii și s-a bucurat de un succes extraordinar, se pregătește un nou astfel de serial, însă de această dată despre monarhia daneză. Iată în continuare detalii despre acest proiect.

Publicat

pe

Se pregătește un nou serial The Crown, dar cu monarhia daneză

Serialul The Crown s-a bucurat de foarte mare succes încă de la momentul lansării, din 2016. Producția spune povestea Casei Regale a Marii Britanii. Ultimul sezon a fost cel cu numărul șase și s-a lansat pe Netflix luna trecută.

Producătorul Pernille Bech Christensen a anunțat că pregătește un serial similar. În centru va fi însă, de această dată, monarhia daneză. Mai exact, serialul va prezenta viața fostei Regine Margarethe a II-a.

Regina a abidcat de la tron la începutul anului, iar succesorul ei este fiul său, actualul Rege Frederik al X-lea. Încoronarea sa a avut loc pe data de 14 ianuarie la Copenhaga.

Proiectul va avea denumirea de „Af Guds nåde” (Prin graţia lui Dumnezeu). Povestea serialului va începe în anul 1940, anul nașterii fostei Regine Margarethe.

Serialul este deja în lucru, însă filmările vor începe abia anul viitor. Nu este prima oară când viața Reginei Margarethe este transformată în „show”. Ea a fost deja pusă în scenă într-un musical care îi poartă numele.

Regina Margrethe a abidcat din rolul de monarh al Danemarcei. A fost pentru prima oară când un monarh abidcă în Danemarca din anul 1146 încoace.