Connect with us

News

Secretele filmului „Life of Pi”! De unde a venit inspiratia si cum a fost realizat!

„Life of Pi” – filmul cu incasari de peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial. Iata cateva „secrete” ce stau la baza succesului nebun de care se bucura pelicula…

Publicat

pe

life-of-pi

Aventura fantastica ce poarta numele „Life of Pi”, filmul realizat sub stricta indrumare a regizorului Ang Lee, a reusit sa treaca pragul de 500 de milioane de dolari obtinuti din incasari si continua sa depaseasca orice asteptare initiala.

Pe teritoriul SUA, pelicula a avut incasari de 100.4 milioane de dolari, in vreme ce la nivel international a incasat 401 milioane de dolari.

„Life of Pi” a obtinut anul acesta 11 nominalizari la Oscar, aflandu-se pe locul doi in topul nominalizarilor, dupa filmul „Lincoln”.

Multi s-au intrebat daca „Life of Pi”, filmul ce are la baza romanul cu acelasi nume scris in 2001 de catre Yann Martel, despre un baiat indian pierdut pe mare alaturi de un tigur bengalez pe nume Richard Parker, ar putea fi cu succes adaptat pentru marele ecran.

Productia cinematografica ale carei costuri s-au ridicat la 120 de milioane de dolari aduce companiei FOX 2000 un real profit.

Advertisement

ADPM va prezinta in continuare cateva secrete ce stau in spatele peliculei de succes „Life of Pi”.

ce-sta-la-baza-povestii

Ce sta la baza povestii?

In 1982, nava Napoleon Solo, proiectata si construita de Steven Callahan, a fost distrusa de o furtuna la doar 7 zile dupa ce plecase din Insulele Canare. Steven a parasit nava si a ajuns pe o salupa de 6 persoane, ratacind pe mare 76 de zile, consumand doar peste, pasari si apa de ploaie… pana cand a ajuns pe insula Marie-Galante din sudul Guadeloupe.

Povestea sa de supravietuire din timpul acestei calatorii a jucat rolul cheie in pelicula „Life of Pi”.

rolul-lui-suraj-sharma-ca-pi

Rolul lui Suraj Sharma ca Pi

Advertisement

Multi au crezut ca ar fi imposibil cde adaptat romanul lui Yann Martel despre un baiat indian pe nume Pi (Suraj Sharma) care se pierde pe mare in urma unui naufragiu. Toti mor in afara de Pi, care ajunge pe o salupa alaturi de un urangutan, o zebra, o hiena si un tigru bengalez pe nume Richard Parker.

„Neinfricarea lui Suraj Sharma a fost uluitoare. A rezistat ore intregi in rezervorul de apa dubla dupa dubla, indiferent de conditiile meteo”, spune Elizabeth Gabler – Presedinte Fox 2000.

Netter_PI_1418R - Director Ang Lee on the set of LIFE OF PI

Regizorul Ang Lee

„Ang este genul de om care poate lucra 24 de ore din 24 si 8 zile din 7. Niciodata n-am intalnit un om mai muncitor”, zice producatorul Gil Netter.

In ciuda faptului ca Ang Lee a recunoscut ca :life of Pi” este unul dintre cele mai grele filme pe care le-a facut vreodata, regizorul a reusit de a termina productia in limita timpului si a bugetului stabilite de la bun inceput.

Advertisement

richard-parker-tigrul-bengalez

Richard Parker – tigrul bengalez

Majoritatea imaginilor cu Richard Parker, tigrul bengalez care supravietuieste naufragiului alaturi de Pi, au fost generate pe computer.

lupta-pentru-film

Lupta pentru film

„A trebuit sa il sun pe Ang in Taiwan si sa-i spun ca ii restituim filmul. Credeam ca va spune ca este trist. Era miezul noptii la el si mi-a spus ca atunci se urca in avion si vine spre Los Angeles. A ajuns si ne-a aratat secventa naufragiului de la auditia lui Suraj. La final, reprezentantii Fox au spus ca Ang poate merge inainte cu proiectul”, spune Gabler, care isi dorea de mult sa lucreze cu regizorul.

unul-dintre-cei-mai-ta

„Unul dintre cei mai talentati regizori din lume”

Advertisement

Scenaristul David Magee se afla pe platoul de filmare al peliculei „Finding Neverland” (regizor – Marc Forester) cand a primit cartea lui Yann Martel.

„Am vorbit a doua zi cu Marc si m-a intrebat daca s-ar putea transforma intr-un film. Eu i-am spus ca nu fiindca nu imi imaginez cum ai putea sustine acea poveste. Am pus cartea de-o parte, dar apoi, trei ani mai tarziu, m-a sunat agentul meu si mi-a spus ca Ang Lee isi doreste sa faca filmul. Este visul oricarui scenarist sa lucreze cu unul dintre cei mai talentati regizori din lume”, a declarat David Magee.

greutatea-lui-suraj-sharma

Greutatea lui Suraj Sharma

Sharma a luat si a pierdut in jur de 14 kilograme pe parcursul filmarilor. Lee a facut astfel incat evenimentele sa se filmeze  in ordine cronologica pentru ca acea pierdere in greutate sa se vada pe ecran. Tanarul novice luase in prealabil in greutate consumand tot soiul de bunatati.

„Partea cea mai grea a fost slabitul. A fost intens. Mancam doar salata si ton si faceam multe exercitii fizice”, isi aduce aminte actorul.

Advertisement

ang-lee-regizorul-cu-picioarele-pe-pamanr

Ang Lee- regizorul cu picoarele pe pamant

„Ceea ce il face pe Ang minunat este faptul ca e atat de simplu si cu picioarele pe pamant. Interactioneaza cu oricine”, spune Sharma.

LIFE OF PI

Ang Lee si Suraj Sharma

Lee si Sharma, cel care nu mai jucase pana atunci si se afla la casting doar pentru a-i fi alaturi fratelui sau.

„Este unul dintre acele talente extrem de rare”, explica regizorul Ang Lee.

Advertisement

montajul-filmului-life-of-pi

Montajul filmului „Life of Pi”

„Exista o scena pe parcursul calatoriei in care Pi incepe usor sa se piarda. Richard Parker se afla pe barca spalandu-se, iar Pi incepe sa-l imite. Tigrul se enerveaza si il alearga pe Pi. Este o scena absolut amuzanta, iar taierea ei a fost sfasietoare.

Au existat o multime de motive inteligente pentru care s-a scos aceasta scena din film. Povestea parea sa intre in deriva. Sunt dificultatile inerente atunci cand produci un film despre un naufragiu. De cate ori ai un personaj care este plictisit, e greu sa creionezi asta astfel incat publicul sa nu se simta la randul sau plictisit. Nu exista cauza si efect”, explica editorul Tim Squyres.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *