Connect with us

Evenimente

Shakespeare School a aniversat 20 de ani printr-o gală ce a celebrat excelența în educație

Shakespeare School, cel mai bun Centru de Pregătire pentru Examenele Cambridge din România, conform Cambridge University Press & Assessment, a aniversat 20 de ani de activitate printr-un eveniment de gală ce a celebrat excelența în educație.

Publicat

pe

Shakespeare School a aniversat 20 de ani printr-o gală ce a celebrat excelența în educație

Ambasada Marii Britanii în România, Cambridge University Press & Assessment, British Council și Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-au numărat printre instituțiile care au primit Trofee de Excelență pentru susținerea programelor de dezvoltare educațională.

La evenimentul aniversar au participat peste 150 de persoane, printre care s-au aflat oficialități, parteneri ai Shakespeare School, alături de celebrități și influenceri precum Amalia Enache, Alina Sorescu, Andreea Marinescu, Dan Cruceru, Ela Crăciun, Jorge, Roxana Blagu, Larisa Lupoaea.

Gala aniversară a fost prezentată de vedeta TVR, Iuliana Marciuc și a inclus momente speciale dedicate echipei și partenerilor centrului, informații despre cel mai recent studiu efectuat de Shakespeare School, istoricul companiei dar și detalii despre investiția în digitalizarea completă a procesului de predare. Apoi a fost acordată o bursă aniversară și a fost prezentată o inedită piesă de teatru pusă în scenă de cursanții Shakespeare School.

Ambasada Marii Britanii în România a primit distincția ”Award of Excellence For Promoting English Heritage”, trofeu ridicat de Chris Frean, director Departament Diplomație Economică.

Cambridge University Press & Assessment a oferit Centrului de Limba Engleză Shakespeare School două plachete aniversare, una pentru rezultate remarcabile obținute de candidați la Examenele Cambridge și alta pentru înființarea primului centru CELTA din România.

British Council, prin persoana directorului Andrew Glass, a primit ”Award of Excellence For Outstanding Support and Collaboration”. La rândul său, a oferit centrului Shakespeare School „Appreciation Award” în semn de recunoștință pentru parteneriatul de peste 15 ani.

”Premiu de Excelență în semn de Înaltă Apreciere pentru Excelenta Colaborare” a fost acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ridicat de Mariana Badea, Inspector Activități Extrașcolare.

În semn de apreciere pentru cei 20 de ani în companie, premiul ”Award of Excellence For Outstanding Achievements” a fost acordat Directorului Academic al Shakespeare School, Nicoleta Dinescu.

”Am crescut și ne-am dezvoltat, am învățat și ne-am perfecționat, asemenea celor 40 de mii de copii care ne-au trecut pragul în acești 20 de ani. Am pornit de la o idee, de la un vis căruia ne-am ambiționat să îi dăm viață. Și am reușit! Nu oricum, ci cu foarte multă ambiție, muncă, documentare, perfecționare continuă și, poate cel mai important, alături de unii dintre cei mai buni profesori.

Astăzi suntem mândri să spunem că Shakespeare School este mai mult decât un centru de pregătire la limba engleză. Este o metodă de predare în sine.

Am pornit de la Teoria Inteligențelor Multiple și am integrat treptat elemente esențiale precum tehnici de mindfulness, predarea prin atașament sau Teoria celor 4 C – Colaborare, Comunicare, Creativitate și gândirea Critică.

Am creat astfel un sistem de predare propriu unic în acest moment în România, prin care, nu doar că ne ajutăm cursanții să se pregăteasca eficient pentru examenele Cambridge, dar le oferim și sprijinul necesar dezvoltării personale, antrenându-le acele abilități socio-emoționale absolut necesare în viață.

Începând de anul acesta, cursanții noștri vor avea acces la tehnologie de ultimă generație, pentru că toate cele patru sedii și cel online s-au înnoit cu table digitale, care vor face orele de curs mult mai atractive și mai interactive, fiind un suport excelent pentru sistemul de predare și învățare”, a declarat Adriana Alionte, fondatorul Shakespeare School.

280.000 de ore predate și 40.000 de absolvenți

Shakespeare School este centru GOLD pentru pregătirea examenelor Cambridge și folosește o metodă unică de predare, bazată pe Teoria Inteligențelor Multiple, astfel încât procesul de învățare să fie cât mai eficient și cât mai pe placul cursanților.

Până în prezent, în cele patru locații din București, au fost predate peste 280.000 de ore de limba engleză, iar cursanții au descoperit și îndrăgit universul limbii engleze prin metode unice, menite să le dezvolte inteligența emoțională, spiritul de echipă și încrederea în sine.

Engleza, prin joc, mindfulness și Teoria Inteligențelor Multiple

Pentru ca mediul de învățare să fie îndrăgit, cursanții să fie motivați și încurajați și să se simtă ca într-o familie, profesorii Shakespeare School folosesc tehnici moderne și interactive, adaptate vârstei cursanților, inclusiv jocuri și activități practice. Aici metoda de învățare a limbii engleze are la bază Teoria Inteligențelor Multiple.

Cursuri Online pentru adulți, ideale și pentru reconversie profesională

Shakespeare School include în programă și cursuri de limba engleză destinate adulților. Aceștia pot asimila noțiunile de vocabular și gramatică, își dezvoltă abilitățile de ascultare activă și de înțelegere a informațiilor noi, dar și fluența în conversație.

La final, cursanții adulți pot obține un certificat de competență lingvistică ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), sub siglele Ministerului Muncii și Ministerului Educației Naționale, recunoscut la nivel național și în cadrul Uniunii Europene.

Voluntariat pentru copiii performanți sau din medii defavorabile

Prin intermediul Asociației pentru Educație, Shakespeare School se implică în susținerea copiilor performanți, care sunt încurajați să atingă potențialul maxim prin perfecționarea limbii engleze, dar și a copiilor din medii defavorizate, care sunt susținuți să învețe limba engleză pentru a putea avea acces la un viitor mai bun.

Centrul a dezvoltat astfel două proiecte speciale:

Engleza pentru Viață – program de voluntariat pentru tineri, care își propune să ofere cursuri de engleză pentru copiii din centre sociale, cu ajutorul voluntarilor. Peste 1.000 de copii din centre sociale din București și alte orașe ale țării au beneficiat până acum de acest program în care s-au implicat peste 500 de voluntari.

Shakespeare School Essay Competition – concurs național de creație în limba engleză cu participare gratuită, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu și organizat, anual, cu susținerea Shakespeare School – sponsorul principal al proiectului. Lansat în 2009, concursul a premiat zeci de tineri din întreaga țară, încurajându-i să-și perfecționeze în continuare cunoștințele de limba engleză prin cursuri online, tabere internaționale etc. În competiție se înscriu peste 9.000 de elevi din școli și licee din peste 350 de localități ale țării.

Investiție în digitalizarea completă a orelor de curs

Întrucât copiii și tinerii sunt deja obișnuiți cu tehnologia digitală, iar, odată cu pandemia, orele online au devenit parte din viața lor, Shakespeare School a achiziționat anul acesta tehnologie de ultimă generație care va digitaliza complet întreg procesul didactic și va duce interactivitatea orelor de curs la un nou nivel.

În acest sens, au fost achiziționate ecrane digitale interactive de ultimă generație cu care profesorii vor face ca orele de curs să fie și mai motivante, prin partajarea conținutului lecției pe display.

Aceste display-uri interactive Smart Ctouch Riva permit realizarea adnotărilor și încurajează educația interactivă și comunicarea între profesori și elevi. Ele integrează nativ cu soluțiile de învățământ online prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams și orice altă aplicație de învățământ online sau videoconferință.

Astfel, tot ceea ce profesorul lucrează pe display poate fi văzut, fără niciun alt accesoriu, de către elevi, în timp real. Mai mult, printr-o funcție specială, elevilor li se poate permite să interacționeze în timp real cu conținutul lecției curente.

Profesorii și elevii pot scrie și desena pe display-ul interactiv exact ca și cum ar scrie pe o foaie de hârtie sau pe o tablă tradițională, folosind pen-ul sau degetul, iar pentru a șterge, pot folosi palma. Incintele acustice integrate de 80W oferă sunet la calitate Live-stage (virtual) Surround asigurând desfășurarea optimă a orelor de curs atât în sistem de școală online, cât și în sala de curs.

Câţi bani alocă lunar părinţii din România pentru activităţile educative opţionale ale copiilor lor (Studiu Shakespeare School)