Connect with us

Evenimente

Silhouette Medical Beauty a organizat conferința de wellbeing „Cultivarea bunăstării: Strategii și inițiative pentru un viitor mai sănătos”

Silhouette Medical Beauty a găzduit în clinica sa din Calea Dorobanților conferința de wellbeing intitulată „Cultivarea bunăstării: Strategii și inițiative pentru un viitor mai sănătos”, în cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”. Pornind de la principiul Silhouette Medical Beauty, care susține că frumusețea se reflectă întotdeauna de la interior spre exterior, conferința și-a propus să stimuleze un dialog constructiv despre importanța îngrijirii adecvate și adoptarea unui stil de viață echilibrat pentru a menține starea generală de sănătate, precum și sănătatea și frumusețea pielii.

Publicat

pe

Silhouette Medical Beauty a organizat conferința de wellbeing „Cultivarea bunăstării: Strategii și inițiative pentru un viitor mai sănătos”

„Consider că nu putem avea o viață de calitate fără wellbeing. Din perspectiva mea, wellbeing înseamnă frumusețe care merge mână în mână cu sănătatea, atât fizică, cât și emoțională. Este despre a te simți bine în propria piele, a fi energic și a te exprima atât personal, cât și profesional. Este esențial să ne simțim confortabil cu noi înșine, deoarece acest lucru ne ajută și ne motivează în atingerea obiectivelor. Noi, prin tot ceea ce facem în domeniul beauty, contribuim zilnic la această stare de bine”, afirmă Diana Baicu, Cofondator Top Line Europa.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul specialiști cu experiență în domeniul sănătății și wellness-ului: Diana Baicu – Cofondator Top Line Europa, Skintellectual, Dr. Ina Șoșoacă – medic dermatolog, doctor în medicină, trainer internațional, Director Medical Silhouette, Dr. Carmen Negoescu-Gândac – medic primar obstetrică-ginecologie, specialist estetică ginecologică, Dr. Daciana Ispir – medic nutriționist, health coach și Mihaela Gaspar – Owner Maison Pilates, psiholog- psihoterapeut. De asemenea, participanții s-au bucurat de prezența doamnei Elisabeta Lipa, Președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Conferința a fost moderată de Cristian Șelaru, Institutul Național de Statistică.
Speakerii le-au vorbit invitaților despre cum definesc conceptul de wellbeing din perspectiva profesiei lor și au oferit sfaturi practice pentru îmbunătățirea calității vieții. De asemenea, aceștia au prezentat tendințele internaționale prevăzute pentru următorii trei ani în domeniile lor de specialitate și au explicat modul în care România se aliniază la aceste tendințe.

Dr. Ina Șoșoacă, medic dermatolog, doctor în medicină și trainer internațional subliniază importanța recomandărilor legate de stilul de viață în cadrul consultațiilor medicale, ca parte a unui tratament holistic și personalizat.

„Fără un regim alimentar adecvat, nu se pot construi fibre de colagen noi. De asemenea, fără sport pentru menținerea masei musculare și a tonusului, nu putem ajuta cu tehnologia de ultimă generație, deoarece abordarea trebuie să fie integrată. Orice problemă a pacientului, de la intrarea în menopauză la acnee sau cicatrici post-acneice, este o combinație de factori; prin urmare, colaborarea cu endocrinologul, ginecologul și nutriționistul este esențială”, susține medicul.

„Este foarte important să apelăm la specialiști dacă dorim să avem o viață de calitate, să ne simțim bine în pielea noastră, să avem o piele frumoasă, un corp tonifiat și sănătos și să nu încercăm să ne creăm singuri rutine bazate pe ceea ce am văzut pe rețelele de socializare sau pe recomandările prietenilor”, adaugă Diana Baicu.

Evenimentul a făcut parte din seria de conferințe „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, desfășurate între 3 aprilie – 14 mai 2024, care au abordat probleme de interes internațional și au dezbătut soluții sustenabile pentru viitor.

S-au alăturat evenimentului, în calitate de parteneri: Camera Bilaterală de Comerț Eleno-Română (partener strategic), INCD Turbomotoare COMOTI (Partener Gold), Aqua Carpatica, Clinica 32. Sponsorul Summitului a fost EnergoBit.

Despre Silhouette Medical Beauty

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața din România, Silhouette Medical Beauty reprezintă un sistem integrat de servicii medicale și tratamente inovatoare care abordează sănătatea și frumusețea într-o manieră unitară și multidisciplinară, punând accent pe nevoile exclusive ale pacientului și adaptându-se la stilul său de viață. Clinicile Silhouette oferă tratamente faciale și corporale, minim și non-invazive, de cea mai înaltă calitate, într-un spațiu primitor și relaxant, utilizând tehnologii de ultimă generație și produse recunoscute la nivel internațional. Echipa multidisciplinară, formată din medici specialiști și experți în frumusețe, este coordonată de Dr. Ina Șoșoacă, Director Medical, unul dintre cei mai experimentați medici specialiști în dermatologie și medicină estetică din România, doctorand și trainer internațional.