Connect with us

Stiri Interne

Simona Halep dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat

Suspendată timp de patru ani în urma procesului de dopaj, Simona Halep își caută dreptatea. După ample audieri, sportiva așteaptă acum verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv. În tot acest timp, ea nu stă cu mâinile în sân, ci dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat.

Publicat

pe

Simona Halep dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat

În toamna anului trecut, Simona Halep a primit verdictul tribunalului independent Sport Resolutions în cazul de dopaj. Sportiva este suspendată patru ani după ce, în 2022, a fost testată pozitiv cu roxadustat.

Simona nu s-a lăsat și a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Zilele trecute, ea a participat la audieri și, în prezent, așteaptă verdictul.

Tenismena pune rezultatul pozitiv al testului antidoping pe seama schimbării suplimentelor nutritive înainte de sezonul competițional din 2022. Schimbarea a fost atunci făcută la recomandarea echipei sale de încredere.

Ea spune că aceste suplimente au fost contaminate cu roxadustat, însă că nici ea, nici echipa sa, nu au avut cunoștință de acest lucru. În consecință, acționează în judecată firma care a produs suplimentele contaminate.

Conform Reuters, sportiva cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari companiei canadiene Quantum Nutrition. Ea nu doar că nu a mai putut juca în perioada suspendării, dar a și pierdut multe contracte de imagine, prejudiciul financiar fiind unul uriaș. Procesul a fost intentat la tribunalul de stat din Manhattan, New York.

În anul 2020, Simona Halep ocupa locul 10 în topul celor mai bine plătiți sportivi din tenisul mondial.