Connect with us

Uncategorized

Simona Halep tună și fulgeră după suspendare. Ce acuzații aduce!

Simona Halep a avut ieri și prima reacție publică după aflarea veștii că tribunalul independent Sport Resolutions a hotărât suspendarea sa timp de patru ani în cazul de dopaj. Iată ce acuzații aduce tenismena!

Publicat

pe

Simona Halep tuna și fulgeră după suspendare. Ce acuzații aduce!

La mai bine de două luni după audierea pe care a avut-o în procesul prin care este acuzată de dopaj, tribunalul independent Sport Resolutions a dat ieri verdictul. Simona Halep este suspendată patru ani.

Suspendarea ar fi în vigoare în perioada 7 octombrie 2022 – 7 octombrie 2026. Ea vine în urma „unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP)”. Tenismena poate contesta însă decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ceea ce a și făcut imediat după aflarea verdictului.

Simona nu doar că a contestat decizia, ci chiar a lansat o serie de acuzații în direcția experților de la Agenția Internațională de Integritate în Tenis care au analizat probele ce i-au fost prelevate.

Simona și-a dorit să scoată în evidență faptul că în douăzeci de ani, de când joacă tenis, a făcut sute de teste antidoping. Toate au fost negative până anul trecut, la US Open, când sportiva a fost testată pozitiv cu roxadustat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Tensimena invocă schimbarea suplimentelor nutritive înainte de sezonul competițional. Schimbarea a fost atunci făcută la recomandarea echipei sale de încredere. Ea spune că aceste suplimente au fost contaminate cu roxadustat, însă că nici ea, nici echipa sa, nu au avut cunoștință de acest lucru.

Simona Halep îi acuză pe doi dintre experții Agenției Internațională de Integritate în Tenis că și-ar fi schimbat opinia după ce i-au aflat identitatea.

„În ciuda dovezilor, ITIA a adus o acuzație ABP numai după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea. Asta a făcut ca doi din trei experți să îşi schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care au analizat doar parametrii mei sanguini – care s-au menținut timp de peste 10 ani în același interval. Acest grup de experți a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ facut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat”, se arată în declarația oficială a sportivei.