Connect with us

Stiri Interne

Simona Radiș, desemnată „Sportiva Anului 2022”. 4 trofee pentru Federaţia Română de Canotaj!

Cei mai valoroși sportivi ai Federației Române de Canotaj au fost premiați, alături de antrenorul Antonio Colamonici, în cadrul Galei „Sportivul Anului”, organizată joi, 26 ianuarie, de Ministerul Sportului, la Opera Națională din București. Federația Română de Canotaj a fost cea mai premiată federație sportivă în cadrul galei, primind nu mai puțin de patru trofee. Premiile au fost acordate sportivilor cu cele mai bune performanțe în 2022, în urma nominalizărilor făcute de Asociația Presei Sportive.

Publicat

pe

Simona Radiș, desemnată „Sportiva Anului 2022”. 4 trofee pentru Federaţia Română de Canotaj!

Simona Radiș a fost desemnată „Sportiva Anului” după ce a reușit o performanță extraordinară în 2022, când a devenit dublă campioană europeană și mondială, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și în barca de 8+1 feminin (W8+). Simona este prima canotoare din lume care a câștigat două medalii de aur în mai puțin de o oră, la Campionatul Mondial din 2022.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au primit din partea Ministerului Sportului trofeul la categoria „Echipa anului – feminin sporturi individuale”.

Cele două sportive sunt campioane olimpice la Tokyo 2020, duble campioane europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și la 8+1 feminin (W8+), dar și campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, componenții bărcii de dublu rame masculin (M2-), au fost desemnați de Ministerul Sportului drept „Echipa anului – masculin sporturi individuale”. Campioni mondiali și europeni în 2022, Marius și Sergiu au devenit primii canotori români din istorie cu titlu mondial în proba de dublu rame masculin (M2-), aceeași în care tot anul trecut au cucerit și aurul european.

Antonio Colamonici, antrenor principal Loturi Olimpice de Seniori și Tineret U23 în cadrul Federației Române de Canotaj, a primit premiul la categoria „Antrenorul Anului”. Rolul antrenorului este esențial în succesul unor sportivi de performanță, întrucât el este cel care vede potențialul sportivilor, îl fructifică și îi motivează pe aceștia să ajungă la cel mai înalt nivel.

La eveniment a participat și Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, care este întotdeauna alături de sportivi, precum și o parte din staff-ul Federației Române de Canotaj.

„Vreau să trimit felicitările mele Ministerului Sportului, domnului ministru Eduard Novak și tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, care a celebrat performanța la cel mai înalt nivel. Sportivii muncesc atât de mult și merită astfel de momente, în care munca lor și rezultatele extraordinare să le fie recunoscute și premiate. Mă bucură foarte mult că Federația Română de Canotaj a luat acasă 4 dintre cele 14 premii acordate seara trecută, după un an 2022 în care sportivii au demonstrat excelență la cele mai importante competiții internaționale. Felicitări, Simona! Felicitări, Ancuța! Felicitări, Marius și Sergiu! Felicitări, Antonio Colamonici! Avem o echipă puternică, unită și sunt sigură că vom demonstra în continuare chiar mai mult decât am făcut-o până acum. Mulțumim Ministerului Sportului și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru susținere, Asociației Presei Sportive pentru nominalizări și tuturor partenerilor noștri fiindcă fără sprijinul lor constant, nimic din toate acestea nu s-ar putea întâmpla”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.