ADPM Health
Somonul si icrele, aliatii minune pentru o silueta perfecta! O masa usoara, dar satioasa!
Somonul si icrele sunt alimentele minune care ne ajuta sa ne mentinem silueta intacta, sa ne pastram starea de sanatate si, totodata, mentin starea de satietate pentru o perioada mai indelungata, fiind perfecte atat pentru masa de pranz, cat si pentru cea de seara.
Este foarte important ca pestele si icrele sa nu lipseasca din regimul alimentar al niciunui om ce isi doreste sa duca un stil de viata sanatos si echilibrat.
Probabil ca ai auzit o multime de lucruri despre acizii grasi omega-3 si despre cat de buni sunt acestia pentru inima.
Specialistii sunt atat de incantati de acesti acizi pe care organismul nostru nu ii poate produce de unul singur, incat recomanda includerea somonului si a icrelor in dieta noastra, de cel putin 2 ori pe saptamana.
De ce somon? Fiindca este bogat in proteine, sarac in calorii si este o sursa foarte buna de fier.
In plus, tot somonul este pestele pe care trebuie sa-l consumam pentru a primi antioxidantii atat de necesari in combaterea efectelor imbatranirii asupra organismului.
Consumul regulat de somon reduce riscul aparitiei eruptiilor la nivelul pielii! Conform unui studiu realizat de italieni, includerea somonului in dieta zilnica ajuta la prevenirea acneei.
Icrele sunt alimente nu doar extrem de gustoase, ci au si o valoare alimentara ridicata, aducand o multime de beneficii organismului nostru. Au un continut ridicat de vitamina A, acid folic, dar mai ales de fosfor. Tocmai de aceea, specialistii in nutritie recomanda, pentru un stil de viata sanatos si echilibrat, sa includem icrele in meniul nostru!
Trebuie totusi sa tii cont de faptul ca pestele si icrele sunt alimente pretentioase care, daca nu sunt la cea mai inalta calitate, iti pot face mai mult rau decat bine. De aceea, specialistii recomanda produsele din noua gama a companiei 100% romanesti Negro 2000 (www.negro2000.ro), care iti ofera somon si icre prelucrate natural, la cel mai inalt standard european, dupa o tehnologie de varf, fara E-urile atat de daunatoare organismului.