Connect with us

Interviuri

Sonia Argint Ionescu, noul promotor al stilului de viata sanatos de la TVR: “Divertismentul ma atrage prea putin!”

Sonia Argint Ionescu a marcat o miscare interesanta in cariera, completand seria de emisiuni in limba germana cu prezentarea unui nou produs din grila TVR: “Vreau sa fiu sanatos!”, o productie informativa pe teme medicale difuzata in fiecare luni de la ora 17. Sonia, mama a doi copii frumosi, o prezenta exemplara la evenimente mondene si designer de bijuterii, marturiseste ca, desi a primit propuneri, nu se regaseste in prezentarea emisiunilor de divertisment.

Publicat

pe

sonia-argint-ionescu-tvr-1

Ai trecut de la prezentarea emisiunilor in limba germana la cele cu specific medical. De unde a pornit acest nou proiect?

Acest proiect a inceput o data cu propunearea pe care am primit-o din partea TVR-ului de a intra in echipa viitoarei emisiuni de sanatate. Initiatorii acestui proiect sunt cei care m-au abordat si care au vazut in mine persoana potrivita.

Consider ca au avut intuitie pentru ca sunt interesata de noutati legate de medicina (mai ales partea de preventie), sanatate si de un stil de viata cat mai echilibrat. Emisiunea in limba germana a ramas insa in continuare in activitatea mea de baza.

Si aceasta este insa o emisiunea noua, pe TVR 1, intitulata Deutsch…um eins (Germana … la unu) si poate fi vizionata in direct, lunea de la ora 13. Imi place sa spun, in gluma, daca este luni atunci este Sonia la TVR 1.

Cum ti se pare lumea medicala, ca si persoana care nu a urmat aceasta specialitate, dar pe care o descopera odata cu acest nou proiect?

Intr-adevar eu am studiat Germanistica la Universitatea Bucuresti insa lumea medicala este fascinanta, mai ales prin progresele facute in ultimii ani. Faptul ca am o educatie umanista diferita de lumea medicala este un avantaj pentru modul de prezentare al emisiunii, astfel subiectele sunt expuse pe intelesul publicului larg, care nu are pregatire in domeniul medical, dar este interesat de tratamente medicale noi si de o viata cat mai sanatoasa.

sonia-argint-ionescu-tvr-3

Audientele vorbesc de la sine: emisiunile de divertisment si cele de tip tabloid sunt cele mai profitabile pentru o televiziune. Daca ai fi lucrat la un post Tv comercial, ai fi acceptat sa prezinti acest gen de emisiuni?

Am avut astfel de propuneri din partea unor posturi comerciale. Ba chiar si din partea TVR am primit o propunere de a fi parte dintr-un show de divertisment. Dar as fi fost doar pe post de co-prezentatoare. Divertismentul ma atrage prea putin, la fel si o postura in care sa nu fiu eu personajul principal. Asadar, cu riscul de a ramane cantonata intr-un proiect mai putin vizibil, am preferat sa-mi mentin nivelul de implicare la care ma simt confortabil si decent. Si dintotdeauna am fost convinsa ca iti poti face meseria cu pasiune daca urmezi calea pe care o doresti, cu echilibru.

Lucrezi in TVR de mai multi ani. Cum este sa lucrezi intr-o institutie publica, nemacinata atat de mult de presiunea audientelor si a concurentei?

Eu cred cu tarie ca Televiziunea Romana ar trebui sa aiba ca scop principal educarea oamenilor, indiferent de domeniul abordat si audienta de moment. Pentru ca pe termen lung, nivelul general de educatie va creste daca telespectatorii pot privi programe de calitate.
Chiar daca se vorbeste despre un subiect frivol si superficial, de exemplu moda, tot trebuie sa aiba un element educativ. Oamenii primesc ceea ce li se ofera… Dar daca optiunile lor s-ar rezuma la unele care sa-i educe, consumatorul ar alege doar din ceea ce ii sta la dispozitie.

sonia-argint-ionescu-tvr-2

Televiziunea nu este insa singura ta activitate. Creezi in timpul “liber” bijuterii superbe. Spune-ne despre acest hobby al tau transformat in afacere.

Este mult spus “afacere” si mai corect ar fi sa spunem ca este un hobby, care isi acopera costurile. Totul a pornit din necesitatea de a avea astfel de podoabe dar pe care nu le puteam gasi in comert sau erau foarte costisitoare. Si atunci am hotarat sa le creez eu.
Am fost inspirata de produsele unor marci célèbre, dar pana la urma, fara falsa modestie, am constatat ca am talent in a produce aceste coliere care acum sunt purtate de femei célèbre din Romania, care continua sa le cumpere.

sonia-argint-ionescu-copil-masinute

Ai doi copii superbi. Care au fost cele mai grele incercari ca si mama?

Multumesc pentru aprecieri! In primul rand, la inceput este greu sa te obisnuiesti cu mica fiinta care iti invadeaza brusc viata si care depinde complet de tine. Practic acela este momentul dificil, cel in care realizezi ca totul s-a schimbat “for ever”. In al doilea rand este nevoie sa te adaptezi. Atat mama si tatal cat si copilul invata sa convietuiasca. Aici apare inca un moment dificil in care e nevoie de sprijinul reciproc al parintilor. In rest, dragostea de parinte este atat de mare incat reuseste sa treaca peste foarte multe.

Sonia Argint Ionescu

Esti mult mai precauta in privinta protejarii sanatatii lor, dar si a sanatatii tale, odata ce ai inceput sa realizezi emisiunea pe tema medicala?

Atat eu cat si familia mea facem parte din categoria oamenilor care isi pretuiesc viata si care si-au dat seama cat de importanta este calitatea ei. Iar sanatatea este de departe cel mai important aspect de care trebuie sa ne ingrijim. Acordam multa atentie hranei, miscarii fizice dar si vizitelor regulate la medic. Eu obisnuiesc sa merg o data la 6 luni la control la stomatolog, cel  putin o data pe an imi fac un set complet de analize. Trebuie stiut ca analizele de baza fac parte din pachetul de sanatate gratuit de care beneficiaza oricine. Trebuie doar o vizita la medicul de familie si ulterior, de trimiteri la medicii specialisti.

Cum te-a schimbat aceasta experienta? Care este primul semnal de alarma pe care l-ai da publicului din punct de vedere medical, dupa primele emisiuni?

Cel mai bun sfat pe care cred ca il pot da si mesajul pe care emisiunea “Vreau sa fiu sanatos” il transmite este sa mergeti la medic la controale de rutina. Preventia si descoperirea incipienta a unor afectiuni poate face diferenta dintre viata si opusul ei.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *