Connect with us

Evenimente

Din aceasta toamnă, spectacolul „Prenumele” se joacă la Cinema Pro

La un an de la premiera oficială, spectacolul de teatru “Prenumele” începe stagiunea 2016-2017 într-o nouă locație și se pregătește să plece din nou în turneu național. Prima reprezentație la Cinema Pro va avea loc în București, pe 29 septembrie.

Publicat

pe

prenumele-stagiunea-2016-2017

Actorii Mihai Călin, Mirela Oprișor, Claudiu Bleonț, Raluca Aprodu și Leonid Doni își așteaptă publicul și în această stagiune cu dialoguri spumoase și un comic care ridică la final sala în picioare.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes și în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprișor) și cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonț), profesor la universitate. Soția sa Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, și prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la filarmonica radio, îl însoțesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanșează o cascadă de situații comice neprevăzute și dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia lor.

“Este cea mai bună comedie în care am jucat vreodată. Mă bucur să mă reîntâlnesc pe scenă cu Claudiu Bleonţ, colegul meu de la Teatrul Naţional, a cărui energie explozivă şi capacitate de improvizaţie mă fac să mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc pe scenă. Mă simt bine în această echipă şi joc un personaj complex, inteligent, haios, egoist, narcisist, sufletist, arogant: o supă de comedie. Sper să râdeți în sală tot atât de mult pe cât îmi vine mie să rad pe scenă! Dar eu rad în «interior». Îmi cam mușc buzele uneori”, declară Mihai Călin.

“Sunt puţine spectacole pe care le joci cu drag de fiecare dată. «Prenumele» este unul dintre ele. Succesul său se datorează şi faptului că noi, actorii, jucăm cu plăcere. E un spectacol frumos, care se adresează oamenilor, relaţiilor de familie, prietenilor – iar toate acestea cu foarte mult umor. Îmi amintesc multe momente când râdeam odată cu publicul. E foarte frumos să vezi reacţiile spectatorilor. Cred că e un spectacol pe care dacă îl vezi este imposibil să nu pleci cu o stare bună”, declară Raluca Aprodu.

“Prenumele” va merge și în turneu în perioada următoare, urmând să ajungă în Timișoara, la Opera Națională, pe 3 octombrie; în Arad, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, pe 4 octombrie; în Ploiești, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 17 octombrie; în Focșani, la Teatrul Municipal, pe 18 octombrie; și pe 1 noiembrie, la Casa de Cultură din Constanța.

Advertisement

“Prenumele” este o comedie franţuzească, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

În toamna anului trecut, piesa a avut premiera la București, în regia lui Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, dintre care cele mai renumite fiind serialul “La Bloc”, piesă de teatru “Popcorn” de Ben Elton şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, “America, venim!”.

Wonder Theatre este un proiect de teatru independent, care propune spectacole memorabile, dedicate unui public activ, educat şi curios, care îşi doreşte divertisment de cea mai bună calitate. Pentru detalii, accesați: https://www.facebook.com/WonderTheatre

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.