Connect with us

ADPM Business

Start concurs! Diseara, 18 artisti intra in competitie pentru Marele Trofeu Cerbul de Aur

Cerbul de Aur a debutat ieri cu o gala plina de emotie. Artistii care au facut istorie pe scena din Piata Sfatului au incalzit inimile a sute de mii de spectatori si telespectatori. Iar in seara aceasta vor urca pe scena primi 18 concurenti. Amy Macdonald, Loredana si Flavius & Linda Teodosiu Show Band vor sustine recitalurile serii.

Publicat

pe

https://www.instagram.com/p/BnETUk7jY7b/?taken-by=cerbuldeaur_goldenstag

Incep emotiile pentru concurentii Festivalului Cerbul de Aur. Joi, 30 august, cei 18 artisti inscrisi in competitie urca pe uriasa scena din Piata Sfatului, pentru a interpreta una dintre melodiile din concurs. Tot astazi, spectatorii si telespectatorii se vor bucura de prezenta Iuliei Vantur, care isi intra in rolul de gazda a serilor de concurs si a Galei. Este seara in care, pe scena de la Brasov, il vom vedea si pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.

https://www.instagram.com/p/BnGtvMrDU05/?taken-by=cerbuldeaur_goldenstag

Incep emotiile pentru concurentii Festivalului Cerbul de Aur. Joi, 30 august, cei 18 artisti inscrisi in competitie urca pe uriasa scena din Piata Sfatului, pentru a interpreta una dintre melodiile din concurs. Tot astazi, spectatorii si telespectatorii se vor bucura de prezenta Iuliei Vantur, care isi intra in rolul de gazda a serilor de concurs si a Galei. Este seara in care, pe scena de la Brasov, il vom vedea si pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.

Prima seara de concurs se va deschide cu celebra piesa romaneasca „Of, inimioara”,  in interpretarea lui Kelly Joyce din Franta, prima in concurs, conform tragerii la sorti de duminică, 26 august. „E prima oara cand deschid o competitie, ma rog sa iasa bine, a glumit artista franceza la conferita de presa. O sa incerc sa incalzesc publicul imediat ce urc pe scena”, a spus Kelly.

Dupa Kelly, Antonia Gigovska din Macedonia ne va canta „Cat de frumoasă esti”, urmata de Karl William Lund (Marea Britanie), cu piesa „Vino mai aproape”.

https://www.instagram.com/p/BnDpmDKj3DI/?taken-by=cerbuldeaur_goldenstag

Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (Romania) si Tiziana Camelin (Italia) vor interpreta, in prima seara de concurs: „Waiting for the sun”, „Moment of silence”, respectiv „Quando una stella muore”.

Urmatoarea serie de piese romanesti ii are ca protagonisti pe John Karayiannis din Cipru, care va canta „Timpul”, pe Inis Neziri din Albania cu „Dau viata mea pentru o iubire” si pe Basti din San Marino, care a ales fara ezitare „Tu nu vezi cerul”. „Imediat ce am ascult această piesa, mi-am dat seama ca mi se potriveste”, a povestit Basti. „Am avut probleme cu pronuntia si inca mai lucrez la asta”, a mai spus el. Pe de alta parte, Inis Neziri din Albania afirma ca daca ar fi avut de ales si ar fi putut schimba limba in care sa cante, nu ar fi facut-o. „As fi pastrat limba romana pentru ca e foarte frumoasa si trebuie respectata”, a declarat Inis Neziri.

Seara de concurs va continua cu piesele „Goodbye Philadelphia” in interpretarea belgianului Olivier Kaye, „Trouble maker” cantata de Omer Netzer din Israel si „Mainile sus” a Lidiei Isac din Republica Moldova.

„Iubirea schimba tot” ne spune Jorge Gonzalez din Spania, admirator inflacarat al Andrei, dupa cum a marturisit la conferinta de presa. Italianul Damiano Borgi intra in concurs cu piesa „Dincolo de nori”, iar irlandezul Ryan O’Shaughnessy, cu „Noi ne potrivim”, care i-a dat mari batai de cap. „Am incercat sa aleg cel mai usor cantec in limba romana, dar s-a dovedit ca nu e asa. Sa cant in limba romana a fost cea mai dificila sarcina din acest an”, a declarat Ryan.

Dora Gaitanovici (Romania), Dinaya (Kazakhstan) si Raluca Blejusca (Romania) vor inchide concursul din prima seara, cu piesele „Reflection”, „Ljublju”, respectiv „Cantecul din noi”.

Este seara in care intra si juriul si scena. Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin si Luminita Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderas din Republica Moldova si Madalin Voicu (Romania) sunt cei vor decide castigatorii editiei din acest an a Festivalului Concurs International Cerbul de Aur.

Pe langa Marele Trofeu al Festivalului International Cerbul de Aur, in valoare de 25 de mii de euro, si cele trei premii de pe podium, la aceasta editie aniversara, concurentii mai mai au sansa de a castiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti; Premiul Municipiului Brasov; Premiul Judetului Brasov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune.

Seara nu se va inchide fara a urmari recitalurile super vedetelor Amy Macdonald, Loredana si Flavius & Linda Teodosiu Show Band.

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:
Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzica organizat in România  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.