Connect with us

ADPM Health

Studiu Bodyshape: 6 din 10 romani care faceau sport sunt afectati de mancatul emotional in carantina

Izolarea la domiciliu ne expune riscului de a acumula kilograme in plus. Chiar si persoanele care obisnuiau sa faca sport frecvent pana luna trecuta sunt acum expuse acestui risc.

Publicat

pe

Studiu Bodyshape: 6 din 10 romani care faceau sport sunt afectati de mancatul emotional in carantina

Specialistii centrului de transformare corporala Bodyshape au realizat un studiu in comunitatea de persoane care mergeau la sala inainte de pandemie. Si au ajuns la concluzia ca 6 din 10 respondenti sunt afectati de mancatul emotional in aceasta perioada. Mancat emotional cauzat de stresul perioadei nesigure pe care o traverseaza.

• 37% spun ca au observat ca isi cauta ceva de mancare o singura data, in medie, intr-un interval de 4 ore. 36% de doua ori, iar 10% de trei ori.

• 35% simt des ca mancatul emotional ii controleaza si nu invers.

• 30% dintre respondenti spun ca emotia care le declanseaza mancatul emotional este stresul. 20% spun ca ingrijorarea, 10% plictiseala si 9% supararea.

Advertisement

• 33% considera ca este probabil, iar 31% ca este posibil sa aleaga un program online de sprijin pentru a trece cu bine peste mancatul emotional.

Acestea sunt rezultatele unui blitz survey realizat de Bodyshape Transformation Centre din empatie. Acesta a fost realizat in randul oamenilor cu varsta cuprinsa intre 25-45 ani, care se confrunta cu efectele distantarii sociale in aceasta perioada.

Scopul acestui sondaj de opinie a fost acela de a intelege perspectiva lor cu privire la probabilitatea de a fi afectati de mancatul emotional in aceasta perioada in care stau acasa. De asemenea, s-a dorit conturarea unei perspective generale in legatura cu modul in care acest comportament afecteaza oamenii in aceasta perioada dificila.

“Imi este teama ca nu voi putea rezista tendintei de a manca gresit, pe fondul stresului, ingrijorarii sau plictiselii in aceasta perioada’’. Aceasta este concluzia pe care cel putin 6 din 10 respondenti au formulat-o.

“Numeroase persoane au o relatie complicata cu mancarea in aceasta perioada. Nu o mai consuma cu scopul de a le oferi energie, forta si nutrientii de care corpul lor are nevoie. Nu este deloc dificil sa ajungi sa consumi mancare in mod haotic. Datorita stresului si preocuparii, pentru a gasi linistea interioara pe care ti-o doresti. In special in conditii dificile, de distantare sociala. Din acest motiv, oamenii au nevoie de suport online. De sfaturi practice care sa ii ajute sa scape de mancatul emotional in aceasta perioada”, spune Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Centre.

Advertisement

Cat de probabil considera oamenii ca vor fi afectati de mancatul emotional in aceasta perioada?

• 28% dintre respondenti sunt siguri ca vor fi afectati de mancatul emotional in perioada in care se vor confrunta cu distantarea sociala.

• 13% cred ca cel mai probabil vor resimti nevoia de a manca compulsiv in aceasta perioada. Din cauza stresului, incertitudinii si ingrijorarii cu care se confrunta.

• 25% considera ca este posibil sa fie tentati sa manance excesiv in aceasta perioada.

• Restul respondentilor cred ca este probabil sau nu stiu in ce masura le va afecta distantarea sociala obiceiurile alimentare.

Advertisement

Care este cea mai mare frica a oamenilor, legata de mancatul emotional, in aceasta perioada?

• 45% dintre respondenti se confrunta cu teama de a se ingrasa datorita mancatului excesiv din aceasta perioada.

• 15% simt ca pierd controlul in aceasta perioada dificila. Iar 8% sunt convinsi ca nu vor reusi sa manance corect in perioada de distantare sociala.

• Restul respondentilor si-au exprimat ingrijorarea cu privire la efectele negative pe care sedentarismul si stresul le vor avea asupra sanatatii lor in aceasta perioada.

Ce au mai observat oamenii legat de mancatul emotional in aceasta perioada?

Advertisement

• 36% dintre respondenti au observat ca simt nevoia de a cauta ceva de mancare cel putin o data la 4 ore.

• 8% simt ca mancatul ii controleaza foarte des. Iar 27% considera ca nevoia de a manca este mai puternica decat ei de cele mai multe ori.

• 30% dintre respondenti au observat faptul ca stresul declanseaza nevoia lor de a manca excesiv. 20% considera ingrijorarea motivul principal. Iar restul cred ca mancatul emotional este declansat de plictiseala, suparare, iritare, depresie, furie, frica sau frustrare in aceasta perioada.

• 30% dintre respondenti considera ca este dificil pentru ei sa se controleze si sa aleaga doar feluri de mancare sanatoase.

Aceste cifre confirma, inca o data, faptul ca oamenii au nevoie de programe de sprijin pentru a trece cu bine peste mancatul emotional. In special in perioade de criza, marcate de incertitudine, ca cea in care ne aflam acum.

Advertisement

Bodyshape Transformation Centre sustine oamenii care isi doresc sa beneficieze de suport online in aceasta perioada. Sprijin pentru a nu se lasa prada tentatiei de a pierde lupta cu mancatul excesiv. Acesta din urma este cauzat de stres, ingrijorare sau, de ce nu, plictiseala.

In acest context, a dat startul inscrierilor la un program online intitulat “Depaseste mancatul emotional. Tur de Forta de 28 de zile”. Acesta este menit sa ii ajute pe toti cei care se confrunta cu teama de a pierde controlul asupra corpului lor in contextul actual.

25% din pretul programului va fi redirectionat catre Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals.

Despre Bodyshape Transformation Centre

Bodyshape Transformation Centre este un centru de transformare fondat de Irina Alionte in 2015, exact dupa sufletul ei si din dorinta de a transforma vietile oamenilor interesati sa isi schimbe viata in bine. Pentru a veni in sprijinul lor, ea a ales cei mai buni antrenori din Romania, campioni nationali la fitness si care sunt frecvent invitati speciali ca experti la emisiuni difuzate de numeroase canale TV din tara. Impreuna, echipa Bodyshape a reusit sa topeasca peste 6,000 de kilograme de pe corpurile bucurestenilor si sa inspire peste 2,000 de povesti de succes.

Advertisement

Bodyshape face primul antrenament umanitar online. Se participa pe baza dovezii donatiei pentru lupta anti COVID-19

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.