Connect with us

ADPM Coffee Break

Studiu Bodyshape: Cat de nemultumiti sunt romanii de modul in care arata?

Industria de fitness este in continua crestere in Romania. Cu toate acestea, ne aflam in josul clasamentului tarilor europene in care populatia obisnuieste sa faca sport. Cat de nemultumiti sunt romanii de modul in care arata? Iata cum se prezinta studiul realizat de cei de a Bodyshape Transformation Center.

Publicat

pe

Studiu Bodyshape: Cat de nemultumiti sunt romanii de modul in care arata?

Specialistii de la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporala din Bucuresti, au realizat un studiu, cu 2250 de respondenti, oameni de diverse varste, cu scopul de a afla in ce masura sunt acestia multumiti de conditia lor fizica, de ce ar vrea sa slabeasca mai exact si care este motivul principal pentru care ar intra intr-un program de redefinire corporala.

„In prezent, in Romania avem mai multe sali de fitness ca niciodata, internetul si presa ne bombardeaza cu informatii despre diete si, cu toate acestea, avem mai multe persoane supraponderale ca niciodata. Unul din doi romani are probleme cu greutatea. In plus, statisticile arata ca 50% din persoane renunta sa mai mearga la sala de fitness clasica, dupa primele 3luni de la inceperea abonamentului, desi au platit pe o perioada indelungata. Am vrut sa intelegem mai bine publicul din Romania, gradul de multumire fata de conditia lui fizica, ce l-ar motiva sa faca o schimbare si sa inceapa un  program de slabit si, astfel, am intrebat 2250 de persoane oameni de diverse varste, cu scopul de a afla perceptia si asteptarile lor inainte de a intra in planul nostru de transformare corporala”, declara Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Intrebarea 1

Care este cea mai mare provocare a ta legata de SLABIT?

 

Alimentatia corecta – 29%

Abtinerea de la mancatul emotional – 18%

Refacerea imaginii personale – 13%

Obiceiuri sanatoase – 12%

Pastrarea motivatiei – 10%

Sa fac miscare si sport – 8%

Mentinerea greutatii ideale – 4%

Tonifierea – 4%

Increderea in sine – 2%

 

Rezultatele studiului arata ca pentru 3 din 10 romani cea mai mare provocare legata de slabit este stabilirea unei alimentatii corecte. Practic, au nevoie sa invete care sunt principiile de alimentatie corecta si sa le transforme intr-o rutina.

Pe fondul stresului cotidian, pe locul al doilea, pentru 18% dintre romani cea mai mare provocare legata de slabit este abtinerea de la mancatul emotional.

Numai 13% dintre respondenti spun ca cea mai mare provocare in demersul de slabire este refacerea imaginii de sine, iar 12% spun ca, desi au toate informatiile despre un stil de viata sanatos, nu reusesc sa stabileasca niste obiceiuri sanatoase.

 

Intrebarea 2

Cum te simti ACUM in privinta ta si a corpului t[u?

 

Foarte rau – 56%

Rau – 14%

Extraordinar de rau – 9%

Bine – 8%

Foarte bine – 7%

Extraordinar de bine – 3%

Nici bine nici rau – 3%

 

56% dintre respondenti au raspuns ca se simt foarte rau in privinta modului in care arata corpul lor, iar 9% dintre respondenti spun ca se simt extraordinar de rau

Pe palierul pozitiv, remarcam si faptul ca 8% dintre respondenti spun ca se simt bine in privinta corpului lor, in timp ce alti 7% se simt foarte bine, iar 3% chiar extraordinar de bine

Din totalul de 2250 de raspunsuri, numai 3% au spus ca au un punct de vedere neutru la aceasta intrebare

Intrebarea 3

De ce ai fi un candidat bun pentru programul de slabit 6 weeks challenge?

 

Am nevoie de ajutor profesionist – 15%

Am motivatie – 13%

Vreau un corp armonios – 12%

Am ambitie – 12%

Am auzit cap sunteti cei mai buni – 11%

Am nevoie sa slabesc pentru sanatate – 11%

Merit – 11%

Vreau un stil de viata echilibrat – 9%

Am perseverenta – 6%

 

15% dintre respondenti considera ca au nevoie de ajutor profesionist pentru a face o transformare pozitiva in ceea ce priveste corpul lor

13% spun ca vor un corp armonios, 11% au nevoie sa slabeasca pentru a reface starea de sanatate, iar 9% au nevoie de un stil de viata echilibrat

Pe de alta parte 13% spun ca sunt buni candidati pentru 6 weeks challenge pentru ca au motivatie, 12% sunt ambitiosi, 9% pentru ca merita

11% dintre cei 2550 de respondenti au spus ca motivul lor este acela ca au auzit numai de bine despre Bodyshape

 

Irina Alionte subliniaza faptul ca, desi exista multe persoane care isi doresc sa slabeasca si sa ajunga la o forma fizica dorita, sunt foarte dese cazurile in care acestea isi fac abonament la salile de fitness clasice si renunta la a mai merge pentru ca isi pierd motivatia.

„Industria de fitness are nevoie sa ofere solutii oamenilor obisnuiti, celor care nu sunt pasionati de sport si care au un program aglomerat. In salile de fitness traditionale lipseste o cultura a rezultatelor, iar aceasta duce la un sentiment de auto-invinovatire si frustrare pe termen lung pentru membrii platitori. Lor li se livreaza un abonament cu acces la clase, aparate de fitness sau sedinte cu un Personal Trainer – fara insa sa li se promita un rezultat concret de transformare, pe care chiar sa il obtina dupa ce platesc abonamentul. Statisticile arata ca 4 din 5 persoane renunta sa mai mearga la sala dupa prima luna de la inceperea abonamentului, desi au platit pe o perioada indelungata. Rata mare de renuntare se datoreaza lipsei de responsabilizare, clientul fiind practic singurul responsabil de propriile rezultate. La o sala de fitness obisnuita, nu este masurat progresul membrilor, nu sunt monitorizate prezentele si membrii nu sunt sunati in cazul in care absenteaza.

Conceptul Bodyshape ofera o abordare total diferita, cu rezultate reale si durabile in domeniul transformarii corporale.

Avem programe de transformare complete care imbina antrenamentele de grup, nutritia si coaching-ul pe partea de motivatie & mindset, astfel incat sa ajutam persoanele obisnuite si ocupate sa slabeasca, sa isi schimbe stilul de viata si sa-si recastige increderea in sine. In loc de experienta “mainstream” oferita in salile traditionale, ceea ce ne face pe noi mai atractivi este ca oferim o experienta tip ‘boutique’, focusata in special pe membrii care vor rezultate concrete de transformare corporala.

Irina Alionte (Bodyshape): „Cum afecteaza lipsa sportului bunul mers al unui business”

Cel mai popular program oferit de Bodyshape este “6 Week Challenge”, un program de transformare bine-structurat, cu un deadline si un obiectiv final bazat pe rezultate: 6 kg in 6 saptamani. Acest program a ajutat deja la topirea a peste 4500 de kg de grasime si 20,000 de cm de pe corpurile bucurestenilor, adauga Irina Alionte”, fondator Bodyshape Transformation Center.