Connect with us

ADPM Health

Sucurile de fructe, mai periculoase decat Coca Cola? Iata ce spun specialistii!

Se pare ca smoothie-urile si sucurile de fructe existente pe piata sunt chiar mai periculoase pentru sanatate decat bauturile carbogazoase, continand cu pana la 60% mai mult zahar decat controversata Coca Cola!

Publicat

pe

suc-fructe-cola

Conform celor mai recente studii, Coca Cola nu este cea mai daunatoare pentru sanatate. Poate suna ciudat, dar cercetatorii spun ca sucurile de fructe si smoothie-urile existente pe piata, recomandate ca fiind sanatoase, au un continut mult mai ridicat de zahar decat controversata bautura carbogazoasa.

Medicii spun ca toate sucurile pe care le gasim pe piata sunt foarte daunatoare sanatatii si ca ar trebui sa le privim ca pe un moft pe care ni-l satisfacem uneori, nicidecum ca fiind parte din rutina noastra zilnica.

Se pare ca 200 de ml de Coca Cola contin echivalentul a 5 lingurite de zahar. Asta in timp ce unele sucuri si smoothie-uri de fructe contin echivalentul a 8 lingurite de zahar.

Consumarea in mod regulat a acestor sucuri duce la obezitate si la o multime de alte grave probleme de sanatate, pornind de la distrugerea danturii si ajungand pana la diabet si boli de inima.

Cel mai ingrijorator lucru este ca aceste bauturi aparent sanatoase le sunt recomandate in general copiilor, a caror sanatate poate avea serios de suferit in timp.

Advertisement

„Sucurile de fructe si smoothie-urile nu ar trebui sa faca parte dintr-o dieta echilibrata, sanatoasa”, spun specialistii.