ADPM Health
Sute de persoane s-au inscris la studiul medical “KAPO” – Sanatate pe Ghete” in Oradea
Lansarea studiului “KAPO – program medical de prevenție ‘SANATATE PE GHETE ‘“, de catre Kinga Sebestyen, a starnit un interes major in Oradea si in localitațile invecinate.
Sute de persoane s-au inscris la studiul medical “KAPO” – Sanatate pe Ghete” in Oradea
Peste 350 de persoane au aplicat pentru a intra in programul ce isi propune sa demonstreze pe baze stiințifice ca exercițiile pe ghete rebound tip Kangoo Jumps aduc numeroase beneficii organismului cu efecte pozitive la o lista impresionanta de afecțiuni.
Kinga Sebestyen,Trainer si distributor de ghete in Romania, Bulgaria, Suedia si Serbia, cu o experienta de 25 de ani in domeniu, initiatoarea programelor de Presenter si Instructor Kangoo Jump, si al programelor de slabit, are alaturi medici apreciați, precum conferențiar Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari dr.Corina suteu, medic primar medicina muncii, si psiholog Corina Chiorean.
Medicii implicati in proiect au testat cu bucurie cum este sa faci Kangoo Jumps pe ghete rebound
Admiterea in studiu implica mai multe faze, prima fiind reprezentata de examinarea clinica si evaluarea posturii corporale, testarea echilibrului, electrocardiograma, spirometrie.
Pe baza rezultatelor, urmeaza a doua faza a studiului, cu efectuarea testarilor paraclinice de laborator (comune: hematologie/ biochimie si specifice: imunohematologie, hormoni etc).
Dupa evaluarea de etapa, urmeaza masuratori antropometrice, scanare ecografica Hosand, adipocentimetrie, testari pentru autoperceptie imagine corporala etc.
In urma selectiei, 80 dintre persoanele care au aplicat vor incepe programele de reabilitare pe ghete la sfârsitul acestei luni, in patru grupe, in funcție de criteriile medicale de admitere in studiu: persoane supraponderale, diabetice, cu afecțiuni ale aparatului osteoarticular si un lot martor (de persoane sanatoase).
Acestea vor urma programe medicale pe “ghete rebound” la sala Fit 4U Oradea iar in fiecare grup de studiu vor fi si medici.
Exercițiile se vor derula de trei ori pe saptamâna, câte o ora, timp de 3 pâna la 6 luni, cu evaluarea saptamânala de catre Kinga a abilitatilor motrice si evaluarea “in oglinda” la debutul si la finalul a acelorasi parametri care au stat la baza admiterii in studiu si a evolutiei.
Kinga Sebestyen ajuta persoanele supraponderale din 40 de orase sa slabeasca pana la 150 kilograme
Studiul doreste sa dovedeasca ca, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile si comportamentele de risc legate de stilul de viața in diferite boli, indiferent de sex sau vârstã.
Dupa realizarea studiului amanunțit si publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui “centru pilot KAPO- sanatate pe ghete”, unic in Europa de Sud-Est.Pentru a veni in ajutorul generației tinere, in scopul prevenției cresterii riscului de imbolnavire, se va lansa un set de programe de reabilitare si recuperare pe ghete pentru spitale, scoli, gradinițe, centre de reabilitare si sali de fitness.
in plus, se vor organiza, la nivel national si international, evenimente stiintifice si sportive, având ca si tema de interes promovarea programului de sanatate “KAPO program medical de preventie ‘SaNaTATE PE GHETE ” si se vor forma noi specialisti care vor lucra cu publicul larg in vederea prevenției sau a tratarii afecțiunilor medicale prin programele create de Kinga Sebestyen in colaborare cu specialisti in medicina.
Colaborarea pentru realizarea acestor obiective, va fi cu o serie de instituții: Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sanatate si Lipoterapie dr Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguina Bihor, Primaria Municipiului Oradea si profesionisti cu interes in acest domeniu.
Si cum echipa KAPO -‘SANATATE PE GHETE ” este implicata in actiuni caritabile de “fund raising”, si acest program initiaza o serie de evenimente, destinate achizitiei unui dispozitiv de iradiere a componentelor sanguine, pentru bolnavii oncologici si hematologici.
Lansarea oficiala, a studiului va avea loc la Casa de cultura “Florica Ungur” din Oradea, in data de 28 ianuarie, cu incepere de la ora 18.00, intr-o maniera cu totul si cu totul aparte, care va sustine o data in plus unicitatea proiectului.