Connect with us

Evenimente

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023 – VIDEO

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision și va reprezenta România la competiția de la Liverpool cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. Iată cum au cântat toți artiștii la Selecția Națională, transmisă aseară de TVR.

Publicat

pe

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023

În urma votului publicului, Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest, organizat la Liverpool, Marea Britanie. Artistul, în vârstă de 19 ani, a participat aseară la Selecția Națională Eurovision cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

În competiție au participat, pentru prima dată, doar artiști aflați la începutul carierei, spre deosebire de edițiile precedente când au înscris piese în concurs și nume cu greutate în industria muzicală românescă.

Alături de Theodor Andrei au mai participat:

Deiona, „Call on me”

Andrada Popa, „No time for me”

Ocean Drive, „Take you home”

Amia, „Puppet”

Andrei Duțu, „Statues”

Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”

Aledaida, „Bla Bla Bla”

Adriana Moraru, „Faralaes”

Maryliss, „Hai vino”

JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”

Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”

În Selecția Națională Eurovision au urcat pe scenă, pentru momente speciale, WRS, reprezentatul României anul trecut la Eurovision, Ilinca Bacilă și band-ul ei – Gadjo Dilo, Ana Maria Mărgean şi Darius Mabda, participanţi la America’s Got Talent All – Stars.

Laurentiu Niculescu şi Ilinca Băcilă au fost gazdele show-ului Selecţiei Naţionale Eurovision 2023.

Evenimentul a avut loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române şi a fost transmis în direct pe canalele TVR 1, TVR Internaţional, TVR+ și pe conturile din rețelele de socializare al TVR.
Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală.

Despre Theodor Andrei:

Reprezentantul României la Eurovision 2023 are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).