Connect with us

ADPM Business

Topul celor mai bogaţi români

V-ați întrebat vreodată cine sunt cei mai bogați români? La auzul acestei sintagme, probabil vă vine în minte numele de Ion Țiriac. Chiar dacă fostul tenismen are o avere uriașă, există în România oameni chiar mai bogați de atât. Iată despre cine este vorba.

Publicat

pe

Topul celor mai bogaţi români

La fel cum se întâmplă în fiecare an, prestigioasa publicație Forbes a întocmit și în 2022 un top al celor mai bogați oameni din lume. În clasament se regăsesc și câțiva români. Printre ei se află și Ion Țiriac. Fostul tenismen are o avere considerabilă. Cu toate astea, nu este nici pe departe cel mai bogat român. Conform Click.ro, acesta ocupă locul 1818 în topul realizat de Forbes.

Cel mai bogat din România este Daniel Dineș. Acesta are 50 de ani și o avere estimată la 2.9 miliarde de euro. El a fondat și conduce compania UiPath, care se ocupă cu dezvoltarea de roboți software și este liderul mondial în tehnologie RPA – robotic process automation. Compania are o valoare estimată la peste 9 miliarde de dolari.

Revenind la Ion Țiriac, acesta are o avere în valoare de 1.6 miliarde de euro. Este un om de afaceri de succes care activează în mai multe domenii. Asigurări, piață de leasing, imobiliare și evenimente sportive.

Din clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii nu lipsesc nici frații Pavăl. Adrian și Dragoș Pavăl dețin brandul Dedeman. Recent, au achiziționat 30% din acțiunile grupului format din Farmacia Tei și Bebe Tei. Dacă Dragoș Pavăl are o avere de 1.5 miliarde de euro, cea a lui Adrian Pavăl este estimată la 1 miliard de euro.

Matei Zaharia și Ion Stoica sunt alți 2 miliardari români. Au averi de pese 1.5 miliarde de dolari fiecare. Sunt stabiliți în SUA, acolo unde conduc Databricks, o companie care se ocupă cu studiul de date şi dezvoltarea inteligenţei artificiale. Compania este în prezent evaluată la peste 38 de miliarde de dolari.

Top 10 cei mai de succes bărbați din România

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *