Connect with us

Stiri Interne

Tudor Chirilă, mesaj video pentru ca tinerii să iasă la vot

Tudor Chirilă, cunoscut nu doar pentru talentul său în muzică și actorie, dar și pentru mesajele virale pe care le postează adesea pe Facebook, îndeamnă tinerii să iasă duminică la vot.

Publicat

pe

Tudor Chirilă, mesaj video pentru ca tinerii să iasă la vot

Tudor Chirilă devine o portavoce a tuturor celor care se implică în schimbarea în bine a sistemului politic și social din România. Au mai rămas doar 2 zile până la alegerile locale, iar artistul a postat un mesaj ce a devenit viral pe rețelele de socializare.

Prin filmulețul postat pe Facebook, Tudor Chirilă îndeamnă tinerii să iasă la vot duminică. Acesta a fost redistribuit de 13.000 de ori. Pe Facebook și Instagram, însumează deja aproape 70.000 de like-uri.

Mesajul lui Tudor Chirilă:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Pentru ca esti tanar, dar viitorul vine repede de tot peste noi. #alegeri #bucuresti #alegeri2020 #alegerilocale2020 #27septembrie #ieslavot

O postare distribuită de Tudor Chirila (@tudorchirila) pe

„Când eşti tânăr, lumea e a ta pentru că eşti tânăr. Poţi ajunge oriunde şi speri. Viaţa ta se hrăneşte mult din speranţă, din iubiri. Ai impresia că lumea e a ta. Te gândeşti la ce o să faci în viaţă. La ce facultate vei merge, de ce meserie te apuci sau la ce party te duci sâmbătă.

Nu prea ai tu treabă cu spitalele, asta dacă ai puţin noroc. Nu trebuie să plăteşti taxe, să stai la cozi la ghişee, aplecat la ferestre mici. N-ai carnet, dar nu te deranjează nici transportul în comun pentru că eşti tot timpul cu mintea în altă parte şi n-ai nici foarte multe drumuri de făcut.

Pentru că atunci când suntem tineri, viaţa noastră interioară este atât de bogată, încât ce se întâmplă în exterior păleşte. Totuşi, ce se întâmplă în exterior, în Bucureşti în cazul nostru, ne influenţează viaţa fără să simţim.

Şi ajungem să intrăm în viaţa reală. În viaţa aceea după facultate. Și să avem de a face cu toate problemele pe care tinereţea noastră le-a neglijat şi pe care acum ne lovesc greutate.

Când eşti tânăr, nu te gândeşti că vei avea nevoie de oraşul acesta şi te vor lovi toate problemele nerezolvate până acum. Te vei lovi de trafic, de birocraţie, îţi va fi greu să-ţi faci o casă, vei sta doi ani după autorizaţie. Pentru că primăriile nu funcţionează sau pentru că nu cunoşti tu drumul şpăgii.

N-o să găseşti o şcoală bună chiar în cartierul tău. Iar dacă ajungi într-un spital de stat trebuie să te gândeşti dacă n-o să pleci de acolo cu bacteria. Căruciorul copilului tău se va lovi de toate maşinile care ocupă trotuarul, iar autorităţile vor fi plictisite de problema ta.

Tudor Chirila a lansat imnul Mitingului Diasporei! #InTaraInCareMAmNascut

Poluarea va începe să te afecteze direct. Te vor trata mereu ca pe un străin. O să plăteşti taxe şi o să te enervezi pentru că nu vei primi nimic de ele. Apoi o să pleci din ţară ca să găseşti fericirea în alte locuri mai bune. Unde, ghici? Oamenii votează.

Votul este o chestiune democratică. Votezi, de fapt, în fiecare zi. Cu ce să te îmbraci, la ce terasă mergi cu prietenii, unde mergi în vacanţă cu grupul. Votezi ca să poţi să te înţelegi cu ceilalţi.

Doar votul te aruncă în lupta pentru un oraş mai bun. Dacă nu votezi, consimţi la ce e mai rău. Când oraşul acesta va deveni inamicul tău, vei pleca să cauţi un oraş mai bun în străinătate. Dar să nu uiţi că el a fost contruit doar datorită faptului că unor oameni le-a păsat şi au mers la vot.

Nu mi se pare atât de complicat. Dă un search pe Google după numele candidaţilor şi află lucruri despre ei. Vezi trecutul lor, ce au realizat în viaţă, ce profesii au, de unde vin, din ce partide, cum sunt acele partide, ce au făcut etc. Puţină documentare te va ajuta să te hotărăşti. Votul nu e un examen, ci doar un instrument.

Te rog eu, ieşi la vot. Pentru că un oraş nu se construieşte doar cu speranţă. Dacă vrei să ai ceva de spus despre oraşul tău, ieşi la vot. Şi apoi, păzeşte-ţi votul, trage-i la răspundere pe cei care te dezamăgesc şi nu-şi onorează promisiunile.

Ieşi la vot pentru că va veni o vreme când vei avea nevoie de oraşul acesta. Dacă nu tu, poate părinţii şi prietenii tăi care au rămas aici. Ieşi la vot pentru că viitorul este mult mai aproape decât ţi se pare acum”, este mesajul lui Tudor Chirilă pentru tinerii din România.

Iubita lui Tudor Chirila! Ea l-a facut pe artist barbat de casa!