Connect with us

Stiri externe

Un an fără Regina Elisabeta. Ce gest a făcut Charles!

Azi se împlinește un an fără Regina Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Iată ce gest a făcut Regele Charles la un an de la moartea mamei sale.

Publicat

pe

Un an fără Regina Elisabeta. Ce gest a făcut Charles!

A trecut un an de la trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta s-a stins în 2022, pe data de 8 septembrie, iar pe tronul Marii Britanii a urcat fiul ei, Regele Charles al III-lea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regele Charles a ales ca în această zi să transmită un mesaj audio și să dea publicității un portret al mamei sale, din timpul domniei, astfel aducându-i acesteia un omagiu.

Advertisement

„Cu ocazia marcării primului an de la moartea Majestății Sale și de la urcarea mea pe tron, ne amintim azi cu multă afecțiune de viața ei lungă, devotamentul și tot ceea ce a însemnat pentru mulți dintre noi Regina Elisabeta a II-a. Vă sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul pe care ni le-ați arătat, mie și soției mele în acest an. Facem întotdeauna tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor”, a transmis Regele Charles.

Portretul oficial al Reginei, publicat azi, datează din 16 octombrie 1968. Fotografia a fost realizată la Palatul Buckingham de Cecil Beaton.

Acest portret a mai fost văzut o singură dată în trecut, când a fost expus la National Portrait Gallery, parte a expoziției “Beaton Portraits 1928–68”. Aceasta s-a desfășurat în prrioada noiembrie 1968 – martie 1969.

Nu doar Marea Britanie, ci o lume întreagă a deplâns moartea Reginei Elisabeta. A fost fără doar și poate un moment istoric. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Oameni din întreaga lume s-au adunat la Londra pentru a asista la înmormântarea Reginei. Slujba în memoria Reginei s-a desfășurat la Westminster Abbey. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost coborât în cripta din Capela St. George de la Windsor de la Castelul Windsor. Acolo unde a fost înmormântat și Prințul Philip după moartea sa, în 2021.

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *