Connect with us

ADPM Cool

Unde isi petrecea Coco Chanel vacanta de vara

Deauville, o statiune somptuoasa din sudul Normandiei, a fost the place to be, in 1913. In acel epicentru al modei, al tendintelor si societatii inalte, a intrat si Gabrielle (Coco) Chanel, in varsta de 29 de ani, la inceputul secolului al XX-lea.

Publicat

pe

Unde isi petrecea Coco Chanel vacanta de vara

De la fereastra celui mai bun apartament al hotelului Normandy Deauville, creatoarea a fost profund impresionata de spiritul peisajului rural idilic. Ea s-a inspirat din tot ce era in jurul ei: de versatilitatea jachetelor nautice barbatesti, de lejeritatea dungilor marinaresti, de culoarea cerului din Normandia si de felul in care tesaturile prindeau viata in briza oceanului.

Orasul a impulsionat visul lui Chanel, unul in care nu existau rochii inconfortabile, inguste, cu corset, cu trene grele, caracteristice stilului feminin din epoca. Multe dintre aceste influente traiesc si acum. Le-am putut admira chiar recent, la prezentarea colectiei resort a marcii. Echipa de creatie a adus pe podium chiar si o nava de croaziera Chanel, in marime naturala.

Rebela si neconventionala, creatoarea franceza de moda a anticipat venirea unei noi ere pentru femei. Tunzandu-si parul scurt, trecand pe la terasele cafenelelor, Coco Chanel dorea ca toate femeile sa adopte un nou stil. Ea si-a imaginat lejeritatea hainelor feminine din jerseu, fiind inspirata de jucatorii de polo de la cursele pe care le frecventa. Ea voia costume de baie care permiteau soarelui sa vada pielea, tesaturi fluide si pantaloni largi, simpli si eleganti. Pe litoralul francez, iconul modei feminine si-a descoperit si desavarsit stilul propriu, care inca reuseste sa influenteze moda feminina.

https://www.instagram.com/p/BjSIwvQggWs/?taken-by=chanelofficial

Dupa al doilea razboi mondial, reputatia internationala a statiunii Deauville a crescut. Porturile de agrement de langa estuarul Touques au devenit atractii permanente, in timp ce Festivalul American de Film, inaugurat in 1975, a inceput sa stranga staruri si fani ai cinematografiei, in fiecare an, in septembrie.

Margot Robbie, noua imagine Chanel! A purtat o rochie la care s-a muncit 550 de ore!

In ultimii ani, Deauville a marit considerabil numarul de evenimente culturale oferite pe tot parcursul anului. Asta, pe langa traditionalele activitati precum hochei, polo, golful, galerii de arta si cumparaturi de lux. Plaja idilica de care s-a indragostit Coco Chanel, este acum una moderna, plina de sezlonguri si umbrele colorate in timpul verii.

 

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *