Connect with us

Stiri externe

Unde locuiesc membrii familiei regale britanice

Este bine-cunoscut faptul ca Regina Angliei locuieste in Palatul Buckingham, dar unde locuieste restul familiei regale britanice? In timp ce majoritatea membrilor familiei regale detin mai multe resedinte, iata care sunt castelele si palatele pe care le numesc, fiecare, “acasa”.

Publicat

pe

Unde locuiesc membrii familiei regale britanice

Regina Elisabeta si Ducele de Edinburgh, Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este resedinta de lucru a reginei in timpul saptamanii, cand ea si ducele de Edinburgh trebuie sa fie in Londra. Cu toate acestea, ei merg la castelul Windsor la sfarsit de saptamana, petrec fiecare august si septembrie la Castelul Balmoral din Scotia si Craciunul la Sandringham House din Norfolk.

Printul Charles si Camilla, ducesa de Cornwall, Clarence House

In 2003, Printul de Wales a facut din Clarence House,  resedinta sa oficiala din Londra. Acolo a locuit mama Reginei din 1953 pana la moartea sa, in 2002. Camilla Parker-Bowles a ajutat la renovarea casei si s-a mutat aici, dupa ce s-a casatorit cu Charles si a devenit ducesa de Cornwall, in 2005. Printul William si printul Harry, de asemenea, au trait aici pana cand s-au mutat in propriile locuinte private la Palatul Kensington in 2011, respectiv, 2013.

Ducele si ducesa de Cambridge, Palatul Kensington

Incepand cu mijlocul anului 2017, apartamentul 1A de la Palatul Kensington a devenit resedinta principala a familiei. Asta dupa ce cuplul a decis sa se concentreze asupra indatoririlor regale. De asemenea, au vrut ca printul George sa poata merge la scoala la Londra.

Inainte de aceasta, ei si-au petrecut cea mai mare parte a timpului la Anmer Hall din Norfolk.

Advertisement

Ducele si ducesa de Sussex, Palatul Kensington

Printul Harry s-a mutat in casa cu doua dormitoare din Nottingham, din incinta palatului Kensington, in 2013. Iar Meghan Markle i s-a alaturat dupa ce cuplul a anuntat oficial logodna, in toamna anului 2017.

Cu toate acestea, se zvoneste ca, dup ace vor avea copii, cuplul se va muta intr-o resedinta mai mare. De data asta, in partea principala a Palatului Kensington, alaturi de ducele si ducesa din Cambridge.

Printesa Anne, Parcul Gatcombe

Printesa Anne, singura fiica a reginei, si sotul ei, Sir Timothy Laurence isi pastreaza o resedinta in Londra, la Palatul St. James. Insa, ei isi petrec cea mai mare parte a timpului la Gatcombe Park din Gloucester. Fiica ei, Zara Tindall, si-a mutat familia la proprietatea de la tara, in 2013. Atat Printesa Anne, cat si Zara sunt pasionate de echitatie, asa ca este normal sa prefere sa-si petreaca timpul in mediul rural.

Printul Andrew, Ducele de York, Loja regala din Windsor Great Park

Cel de-al treilea copil al reginei, printul Andrew, ducele de York, s-a mutat aici in 2004, cu fiicele sale printesa Beatrice si printesa Eugenie.

Se zvoneste ca fosta sotie a lui Andrew, Sarah Ferguson, s-a alaturat familiei in 2008 si inca locuieste acolo, chiar daca ei au divortat in 1996.

Advertisement

Printesa Eugenie si logodnicul ei, Jack Brooksbank, s-au mutat in Ivy House, la Palatul Kensington, dupa ce si-au anuntat logodna, la inceputul anului 2018.

https://www.instagram.com/p/BiUVHQxAq-g/?taken-by=princesseugenie

Printesa Beatrice isi petrece cea mai mare parte a timpului in New York. Este Vicepresedinte la Afiniti, o companie care se ocupa cu dezvoltarea inteligentei artificiale, conform paginii ei de LinkedIn.

Ce cadou de nunta le-a oferit Regina mirilor Harry si Meghan Markle

Printul Edward, contele de Wessex si Sophie, contesa de la Wessex, Parcul Bagshot

Cel mai mic fiu al reginei si sotia sa, Sophie, isi petrec cea mai mare parte a timpului in Surrey, la parcul Bagshot, impreuna cu cei doi copii ai lor. Printul Edward a inchiriat proprietatea cu 57 de camere, situata pe 87 de acri de terenuri in 1998, cu un an inainte de a se casatori.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *