Connect with us

ADPM Coffee Break

Vacanță la Dubai Parks & Resorts. Unde să stai și cât costă!

Dacă plănuiți să petreceți vacanța în Dubai alături de copii, o opțiune excelentă este să mergeți la Dubai Parks & Resorts, un complex cu patru parcuri tematice impresionante, unde să vă și cazați pentru a trăi cu adevărat experiența de entertaiment mai multe zile la rând. Iată ce opțiuni de cazare aveți, cât costă și ce puteți vedea în cele patru parcuri.

Publicat

pe

Vacanță la Dubai Parks & Resorts. Unde să stai și cât costă!

Dubai reprezintă o destinație excelentă inclusiv pentru familiile cu copii. Există o multitudine de opțiuni de cazare, cu propriile spații de joacă, accesibile ca preț, ori cu acces la plaja publică, însă, probabil, cea mai interesantă variantă este să mergeți alături de cei mici la Dubai Parks & Resorts, unde să vă și cazați pentru câteva zile la rând.

Dubai Parks & Resorts se află la 48 de km de centrul Dubai-ului, distanță pe care o puteți parcurge în mai puțin de 30 de minute cu taxiul, ori în două ore cu metroul. Complexul include patru parcuri tematice uriașe: Legoland, Legoland Water Park, Bollywood Park și Motiongate, un adevărat paradis pentru cei mici, dar și pentru adulții pasionați de acest tip de distracție.

De ce sunt atât de apreciate

Dubai Parks & Resorts reprezintă cel mai mare complex de parcuri tematice din Orientul Mijlociu, vizitate, în 2019, de 2,6 milioane de turiști. Se întinde pe mai bine de 2,3 milioane de metri pătrați și include peste 100 de atracții.

LEGOLAND DUBAI

Este destinația ideală pentru familiile cu copii între 2 și 12 ani. Include peste 40 de atracții și 15.000 de figurine LEGO compuse din peste 60 de milioane de piese. Este împărțit în LEGO CITY, KINGDOMS, IMAGINATION, ADVENTURE, MINILAND și FACTORY, fiecare cu roller coastere, mașinuțe, caruseluri și fel de fel de atracții ce au la bază tematica LEGO. În MINILAND, de exemplu, puteți admira clădiri emblematice din Dubai, și nu numai, realizate integral din piese LEGO.

 

LEGOLAND Water Park

Este singurul water park de acest tip din regiune și al patrulea din lume. Include 20 de tobogane și atracții, magazine, cabane și restaurante.

BOLLYWOOD PARK

Este primul parc tematic din lume ce oferă o experiență autentică de tip Bollywood (clădiri, temple, statui de elefanți, muzică specifică, restaurante, dansuri în stradă, show-uri Bollywood în interiorul unui templu ce recreează superbul Taj Mahal. Aici găsiți și un roller coaster gigant, o roată imensă și un turn cu lanțuri în care te poți învârti la 300 de metri înălțime.

MOTIONGATE

Este cel mai mare parc tematic din Orientul Mijlociu, inspirat de industria cinematografică de la Hollywood. Este împărțit în DreamWorks Animation, Lionsgate și Columbia Pictures, include 27 de atracții principale, printre care roller coastere, plimbări interactive prin lumea diverselor desene animate, teatre, programe de dans, mașinuțe, caruseluri, toate inspirate de producții precum Shrek, Kung Fu Panda, Hotel Transylvania, Ghostbusters, The Smurfs și The Hunger Games.

Există, de asemenea, restaurante, magazine, o sală de Teatru Hollywoodian cu 1000 de locuri.

Zone acoperite, cu aer condiționat

Foarte important de precizat este că în toate parcurile există zone cu atracții indoor, acoperite, cu aer condiționat, astfel încât să te poți bucura de experiență și în lunile cu căldură mare.

Toate cele patru parcuri sunt conectate prin intermediul RIVERLAND, o zonă cu restaurante, cafenele, magazine și clădiri construite în diverse stiluri: The Boardwalk (american), The French Village (medieval), India Gate (indian), Peninsula (secolul XIX).

Cât costă accesul în parcuri

Biletele de intrare se pot achiziționa prin intermediul agențiilor, sau direct de pe www.DubaiParksandResorts.com. Prețurile sunt exprimate în AED, moneda locală, însă am inclus și prețul estimativ în lei.

 

Parks Ticket Prices
One Park Pass – MOTIONGATE™ Dubai AED 275 / RON 314
One Park Pass – BOLLYWOOD PARKS™ Dubai AED 175 / RON 200
One Park Pass – LEGOLAND® Dubai AED 275 / RON 314
One Park Pass – LEGOLAND® Water Park AED 275 / RON 314
Two Park Pass (2 persoane) AED 295 / RON 337
Four Park Pass with QFast (4 persoane cu acces prioritar) AED 495 / RON 566

 

 

Cazare în incinta parcurilor

În Dubai Parks & Resorts puteți merge alături de cei mici de dimineață până seară (o excursie de o zi – transport pe cont propriu și acces pe baza biletelor cumpărate – cu o singură intrare sau abonament).

Parcurile sunt însă imense și nu pot fi experimentate într-o singură zi. De aceea, cel mai eficient este să vă cazați în resortul din incinta complexului. În acest mod, puteți merge în parcuri trei zile la rând (în cazul a două nopți de cazare) și să vă bucurați de toate atracțiile fără a fi presați de timp, de faptul că trebuie să vă întoarceți la hotelul din oraș și să plătiți din nou taxiul.

În incinta complexului se află, spre exemplu, Lapita Hotel, parte a The Autograph Collection, un resort amenajat în stil polinezian,  cu camere mari, în care puteți sta alături de doi copii. Are 504 camere, dintre care 60 de suite și 3 vile. Prețurile pentru cazare sunt foarte accesibile (în funcție de sezon, o cameră poate costa și 300 lei/noapte, și include și acces gratuit în parcuri.

 

În curând se va deschide și primul LEGOLAND HOTEL din Orientul Mijlociu, un hotel tematic ce le oferă celor mici experiența completă LEGO. Va include locuri de joacă, interacțiune cu mascote, camere tematice (PIRATES, ADVENTURE, FRIENDS, NINJAGO, KINGDOM), restaurante, workshop-uri creative, lifturi tematice, etc.

 

Vacanță complexă: parcuri + oraș

 

Odată ce ați decis să alegeți Dubai drept destinație de vacanță, alături de cei mici, varianta cea mai indicată este să împărțiti sejurul în două părți: una dedicată exclusiv Dubai Parks & Resorts (cu 2 sau 3 nopți cazare în incinta parcurilor) și a doua în care vă cazați în oraș, pentru alte 3-4 zile, în zona Marina, ori Jumeirah ori Downtown. În acest mod, puteți experimenta atracțiile inegalabile ale metropolei, alături de cei mici. Și, de ce nu, doar alături de partener când veți reveni în Dubai pentru o vacamță romantică.

Dubai este extrem de ofertant, cu noi și noi atracții deschise în fiecare an, o metropolă unde te poți bucura de experiențe luxuriante, shopping, safari, zbor cu balonul cu aer cald, yachting, entertainment care rivalizează cu cel din Las Vegas, dar și o sursă de autenticitate, cultură și istorie.

Pentru oferte de zbor flydubai puteți contacta biroul din România al companiei – World Travel Romania. +40 31 403 5044 / 45

Pentru acces la parcuri, cazare și itinerariu, puteți contacta agențiile reprezentante din România.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sorin Dutoiu ⭐️ (@sorindutoiu)

3 Comments

3 Comments

  1. Alina Farcas

    11 aug.. 2021 at 18:25

    Foarte util articolul. Am fost cu cei mici in multe parcuri din Europa si cred ca vom ajunge cat de curand si aici in Dubai. M-a impresionat ce am citit!

  2. Marian Cipos

    11 aug.. 2021 at 18:28

    Am fost in 2019 aici. Nu am avut timp sa vedem tot pentru ca am stat doar o zi. E o idee buna sa ne cazam acolo. Sper sa ajungem in toamna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *