Connect with us

ADPM Health

Vedetele care nu se spală. Cât de benefic este pentru piele?

Dacă aveați senzația că vedetele de la Hollywood sunt mereu impecabile, ca scoase din cutie, iată că lucrurile nu stau chiar așa. Mai multe celebrități au recunoscut public, cu seninătate, faptul că nu obișnuiesc să se spele prea des. Cât de benefic este acest lucru pentru piele?

Publicat

pe

Vedetele care nu se spală. Cât de benefic este pentru piele?

În ultima vreme, mai multe vedete de la Hollywood au declarat public faptul că nu se spală. Cel puțin, nu zilnic.

Totul a început cu Ashton Kutcher și Mila Kunis. Părinți a doi copii, cei doi au dezvăluit că se spală destul de rar și la fel fac și in cazul celor mici. Mai exact, se spală și îi spală pe copii abia atunci când murdăria este vizibilă.

„Dacă vezi murdărie pe ei, curăță-i. Altfel nu are sens. Eu mă spăl la axilă și în zonele intime în fiecare zi. În rest, nu”, spune Ashton Kutcher.

„Nu îmi spăl corpul zilnic cu săpun”, a adăugat și Mila Kunis.

De aceeași părere sunt și Kristen Bell și soțul ei, Dax Shepard. „Aștept să apară mirosul. Acela e semnalul pe care ți-l dă corpul când trebuie să îl cureți”, susțin cei doi.

În grupul vedetelor certate cu apa se regăsește și Jake Gyllenhaal. „Să fac baie mi se pare din ce în ce mai puțin necesar. Cred că e benefic pentru piele să nu te speli prea des, să lași corpul să se curețe în mod natural”, a declarat actorul.

În urmă cu mai multă vreme, Bad Pitt a dezvăluit că nu prea e prieten cu săpunul. Că preferă să își curețe axilele cu șervețele umede pentru copii.

Robert Pattinson nu prea obișnuiește să își spele părul fiindcă „nu vede sensul”.

Jennifer Aniston spune că dușurile ei nu durează mai mult de 3 minute, cu tot cu spălat pe dinți. Asta deoarece astfel economisește apă.

„La general vorbind, pielea și corpul au un sistem propriu de autocurățare. Dușurile prea dese pot distruge micorbiomul și învelișul protector uleios al pielii. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să ne spălăm. Trebuie să nu exagerăm folosind prea mult săpun și apă prea fierbinte. Ne spălăm zilnic cu apă!”, recomandă specialiștii.

Anderson Cooper nu-si spala hainele! A purtat aceeasi pereche de jeansi vreme de sase luni, fara sa o spele!