Connect with us

Stiri Interne

Vedetele si Referedumul. #IubireaNuSeVoteaza. Cat de mult au influentat ele populatia?

Referendumul din weekend a esuat. Au fost prezenti la urne doar 20,41% dintre votanti. Saptamana trecuta multe vedete din showbiz si influenceri si-au exprimat opinia despre acest subiect oferind exemplu oamenilor in dorinta de a proteja dreptul fiecaruia de a iubi, fie ca este vorba de cuplu heterosexual ori gay. Cat de mult au influentat ele absenteismul major de la urnele de vot?

Publicat

pe

Vedetele si Referedumul. #IubireaNuSeVoteaza. Cat de mult au influentat ele populatia?

Referendumul ce a avut loc in weekend a esuat. Initiativa Coalitiei pentru familie de a include in Constitutia Romaniei faptul ca o familie in Romania poate fi alcatuita doar dintr-un barbat si o femeie, interzicand astfel, prin lege aproape imposibil de schimbat, dreptul comunitatii gay de a putea intemedia o familie si a fi protejata de stat, asa cum se intampla in cazul familiilor heterosexuale, nu si-a atins scopul.

Desi s-a extins votul pe durata a doua zile, a fost introdus pragul de doar 30% de prezenta la urne pentru a fi valabil, la Referendum au fost prezenti doar 20,41% dintre votanti. Mult sub limita acceptata pentru ca acesta sa devina valid. Din acesti 20,41% ramane de aflat cati au votat pentru si cati impotriva modificarii Constitutiei, asa cum si-a dorit initiativa Coalitiei pentru Familie.

Cei care au fost impotriva acestui Referendum, care a costat peste 40 de milioane de euro, si-au exprimat opiniile pe social media, explicand de ce nu merg la vot si de ce considera aceasta intiativa una incorecta, cheltuindu-se zeci de milioane de euro degeaba.

Printre cei care si-au spus parerea pe paginile de socializare sau bloguri au fost si vedete cunoscute din showbiz.

Tudor Chirila

“Prioritatea numarul unu este evitarea condamnarilor pentru dosarele de coruptie, fuga de puscarie si pregatirea deturnarii constante a banilor publici fara frica de judecata. Pentru asta trebuie blocat sistemul judiciar (vezi pensionarea magistratilor) si continuarea in regim de urgenta a modificarilor la codul penal, legile raspunderii magistratilor, etc. Ce poate fi mai simplu decât distragerea atentiei publice de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai ramas din România decât organizarea unui referendum atât de controversat?

In anul centenarului România este mai impartita decât oricând, iar politicienii profita de populatia saraca si needucata in mentalul careia insemineaza teme false menite sa declanseze frica si sa creeze dusmani imaginari care ii vor deposeda si de precara bunastare pe care o mai au. Concomitent cu divizarea celor care inteleg dezastrul guvernarii si strategia mafiota de acaparare a României. Daca te uiti din perspectiva lor, referendumul poate fi privit ca unul al unitatii românilor impotriva pericolului homosexual, de natura sa ne stârpeasca pe viitor ca natie.

Nu ma duc la referendum pentru ca nu sunt orb si vad destul cât sa nu vreau sa girez o imensa manipulare si pentru ca inteleg ca adevaratele prioritati ale regizorilor ieftini care conduc spectacolul României sunt contra intereselor acestei tari si ale cetatenilor ei.”

Dragos Bucur

„Trebuie sa imi spun parerea despre referendumul acesta, macar din respect pentru prietenii mei gay. Familia traditionala in viziunea mea se bazeaza pe dragoste si respect, fie intre un barbat si o femeie, fie intre doi barbati, fie intre doua femei. Asta e parerea mea despre acest referendum, cu o intrebare iesita parca din SF-urile mele”

 

Alexandra Ungureanu

“Nu cred ca iubirea este un privilegiu. Este o valoare care defineste omenirea de la inceput si la care toti avem dreptul. Nu merg la referendum pentru ca prietenii mei gay au nevoie de respect, nu de interdictii. Iubirea nu se voteaza”

 

Alexandra Stan

“Eu nu merg la referendum pentru ca aleg sa traiesc intr-o societate in care iubirea ne uneste, nu ne desparte. Vreau ca prietenii mei sa se simta in siguranta si sa fie liberi sa iubeasca pe cine vor ei. Iubirea nu se voteaza”

Amalia Enache

“Guvernul acesta a taiat indemnizatiile de crestere a copilului. Nu a ridicat niciun spital nou, nicio scoala din temelii. Ar fi putut sa construiasca vreo 200 de scoli cu banii pe care ii cheltuieste pe un referendum complet, dar complet inutil! Nici nu vorbim aici despre daca suntem sau nu de acord cu casatoria intre gay, ci daca suntem de acord cu un referendum absurd. Va dati seama? Peste 35 de milioane de euro se duc pe apa sâmbetei, ca sa spunem ceva ce e este deja reglementat clar, fara dubiu, in legea in vigoare. Codul Civil spune ca mariajul se poate face intre un barbat si o femeie; si mai mult, subliniaza in alt articol ca e interzisa casatoria intre persoane de acelasi sex. Negru pe alb! Mai mult, exista o decizie a Curtii Constitutionale care zice si ea ca nu e acceptata o astfel de casatorie.”

Dana Rogoz

“Copilul meu este si va fi educat sa iubeasca oamenii indiferent de rasa, religia, culoarea, averea, statutul sau orientarea sexuala. Copilul meu va vedea filme sau piese de teatru si va citi intr-o zi romane care trateaza subiectul homosexualitatii. Copilul meu va intâlni cupluri formate din persoane de acelasi sex tinându-se de mâna in strainatate, chiar daca nu se va intâmpla asta la noi in tara prea curând. Homofobia, la fel ca si rasismul, se invata.

Sunt convinsa ca nu ar fi nici socat, nici dezgustat, nici nu i-ar fi frica, nici nu s-ar simti amenintat, nici nu ar uri, asa cum nu a facut-o atunci când a vazut oameni rugându-se la Buddha in calatoriile noastre, si nu la Isus, ori când s-a jucat cu copii de toate nationalitatile si culturile. El va fi invatat sa-i iubeasca si sa-i inteleaga si pe cei care iubesc diferit fata de parintii lui. Iar eu il voi iubi pe el indiferent de alegerile pe care le va face in viata.”

 

Vladimir Draghia

„Nu merg la referendum pentru ca familia mea nu se simte amenintata de iubirea dintre doi oameni. Vreau ca Zora, fiica mea, sa creasca intr-o lume in care iubirea si familia nu fac obiectul unei discutii politice. Iubirea nu se voteaza“

Andreea Balan

„Cu banii cheltuiti pe acest referendum inutil se puteau face 2 spitale de oncologie cu tot ce e necesar. Sper ca toti cei care si-au adresat injurii (si chiar amenintari cu moartea) sa realizeze cât de penibili au fost si cât nonsen a avut ttoata aceasta poveste. #iubireanusevoteaza”,

Ellie White

“Nu mai conteaza ca tara asta n-are spitale, ca mor oamenii cu zile luand boli din unitatile medicale, nu mai conteaza ca nu avem scoli si ca 4000 de profesori vor fi lasati fara serviciu, nu mai conteaza ca sunt someri peste tot, ca batranii sunt arestati pentru ca vand patrunjel pentru a face un leu in plus pe langa pensia mizera pe care o au dupa o viata de munca… Nu mai conteaza nici faptul ca sunt abandonati zeci de copii in spitale fara nici o repercusiune asupra “parintilor iubitori”, nu mai conteaza absolut nimic din ce merge rau in tara asta decat faptul ca NU SCRIE in lege negru pe alb ca familia “traditionala” trebuie sa fie formata din barbat si femeie”

Ellie White vrea spitale si educatie, nu Referendum!