Connect with us

Stiri Interne

Viral pe internet. Fotografii cu tinerii din România comunistă, ridicați pentru că purtau tricouri cu AC/DC

O postare făcută ieri pe Facebook de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a devenit virală în mediul online. Este vorba despre imagini care prezintă România comunistă, pe vremea când tinerii erau arestați pentru că purtau tricouri cu trupele rock preferate sau pentru că aveau părul lung.

Publicat

pe

Viral pe internet. Fotografii cu tinerii din România comunistă, ridicați pentru că purtau tricouri cu AC/DC

Mai multe fotografii ce fac o paralelă între România comunistă și cea a zilelor noastre au făcut înconjurul internetului. Imaginile au fost postate luni pe contul oficial dr Facebook al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Scopul postării a fost acela de a le arăta tinerilor din prezent diferența dintre libertatea de care se bucură ei și restricțiile cărora erau nevoiți să se supună cei de dinainte de 89.

Pe vremea comunismului, tinerii erau ridicați de pe stradă din motive inimaginabile pentru cei ce-și trăiesc tinerețea azi. Vorbim despre motive precum părul lung la băieți sau purtarea pe stradă a unor tricouri cu trupele rock preferate.

În schimb, tinerii din ziua de azi au libertatea de a se bucura de muzică, de exprimarea prin vestimentație, de festivaluri importante organizate în țara noastră.

Mulți tineri nu cunosc însă trecutul, viața pe care au dus-o părinții sau bunicii lor pe vremea comunismului.

„Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?”, se arată în postarea devenită virală.