Connect with us

ADPM Health

Vitamina B6 reduce anxietatea și depresia. Din ce alimente spune nutriționistul Gianluca Mech că o putem lua!

Statisticile arată că sunt din ce în ce mai multe persoane care se confruntă cu stări anxioase și depresive. În cazurile incipiente, de multe ori se descoperă o deficiență de magneziu și vitamina B6. Nivelul de vitamina B6 poate fi reglat incluzând în dietă anumite alimente care conțin o astfel de resursă. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie ce putem consuma pentru a ameliora deficiența de vitamina B6.

Publicat

pe

Vitamina B6 reduce anxietatea și depresia. Din ce alimente spune nutriționistul Gianluca Mech că o putem lua!

„Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au studiat impactul pe care consumul de vitamina B6 îl poate avea asupra unor afecțiuni precum depresia și anxietatea. Studiul a durat o lună de zile, timp în care subiecții au luat zilnic supli mente cu vitamina B6. La final, s-a constat că aceasta poate reduce stările de anxietate și depresie. Vitamina B6 ajută organismul să producă un mesager chimic specific care inhibă impulsurile din creier, iar studiul leagă acest efect calmant cu reducerea anxietății în rândul participanților”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Alimente bogate în vitamina B6

Există mai multe alimente din care ne putem lua necesarul zilnic de Vitamina B6. Printre acestea:

– Somon
– Piept de pui
– Tofu
– Morcovi
– Ton
– Cereale integrale
– Năut
– Lapte
– Ricotta
– Ouă
– Spanac
– Cartof dulce
– Banane
– Avocado

După cum vedeți, paleta de alimente bogate în vitamina B6 este una destul de variată, astfel încât avem de unde alege pentru a ne construi un meniu zilnic sănătos și echilibrat”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Alte soluții pentru creșterea nivelului de energie

„Lipsa de energie poate fi combătută și cu ajutorul supli mentelor lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru a ne revirgora, pentru a oferi energie organismului. E important să le alegeți pe cele recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici.

Eu folosesc și recomand, spre exemplu, Vigor-Mech. Este o sursă 100% naturală, ideală pentru recăpătarea energiei pe parcursul unor perioade de oboseală accentuată sau pentru stimularea metabolismului. Se recomandă diluarea între 30 și 60 ml pe zi în jumătate de pahar cu apă, dimineața pe stomacul gol și după masa de prânz.

Pot de asemenea recomanda, Energy Mech, ce reprezintă o sinergie energizantă ideală în timpul activităților sportive sau în caz de oboseală mentală. Este recomandat în caz de oboseală accentuată, în regimuri de slăbire, în cazul dificultăților de concentrare și chiar sportivilor în perioade de maxim efort. Nu conțin alcool, zahăr și conservanți, iar beneficiile acestor suplimente pentru sănătate sunt demonstrate științific”, încheie nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro).

De ce apar răcelile de vară. Ce soluții naturale avem pentru a scăpa de durerea în gât și nasul înfundat

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *