Connect with us

Stiri Interne

Vom avea, in sfarsit, o sala de concerte ca la carte in Romania?

Vom avea, se pare, in sfarsit, o sala pentru concerte medii, in Bucuresti, unde vor putea canta artisti internationali, dar si unde se vor putea organiza competitii sportive. Iata ce se pregateste in acest sens.

Publicat

pe

Vom avea, in sfarsit, o sala de concerte ca la carte in Romania?

Ani la rand, artisti internationali renumiti au ocolit Romania in turneele lor din simplul motiv ca nu au unde canta, intr-o sala moderna, nu piata publica, pentru un public de 15.000 – 20.000 de oameni. Astfel de sali exista in orice capitala si oras important din tarile civilizate.

In Romania, in Bucuresti, in speta, singurele locuri unde se puteau tine concerte erau Sala Palatului (cu doar 4000 de locuri) si Sala Polivalenta (cu aproape 10.000 de locuri, insa cu o acustica foarte proasta). Se dorea o sala moderna pentru concerte medii, insa proiectele de pana acum au fost abandonate.

Sunt insa sanse ca in curand acest plan sa devina realitate. Consiliul General al Capitalei va da autorizatie ca Pavilionul Central Romexpo sa fie transformat intr-o sala polivalenta.

Sala va avea in jurul a 15.000 de locuri si va putea gazdui atat concerte, cat si evenimente sportive. Proiectul dateaza de cativa ani buni, avandu-se in plan si un nume celebru pentru aceasta sala: Nadia Comaneci.

Investitia modernizarii se ridica la 30 de milioane de euro, iar amenajarea ar dura 1 an si jumatate.