Connect with us

Stiri externe

William, Harry, Kate si Meghan NU au custodia copiilor lor! Iata de ce!

Legile dupa care functioneaza familia regala din Marea Britanie sunt foarte vechi si extrem de importante pentru membrii care trebuie sa le respecte intocmai. In urma cu 300 de ani, s-a aprobat si legea care prevedea ca regele sau regina sunt cei care detin custodia nepotiilor, ci nu parintii acestora.

Publicat

pe

Kate Middleton si Printul William sunt parintii a trei copiii care fac parte din familia regala: Printul George (5 ani), Printesa Charlotte (3 ani) si Printul Louis (de doar patru luni). Insa acestia nu au custodia lor din punct de vedere legal. De ce? Pentru ca acum 300 de ani s-a dat o lege care sa prevada acest lucru.

 

„Suveranul are custodia nepotilor minori. Legea dateaza inca de pe vremea regelui George I (care a domnit in anii 1700) si de atunci nu a mai fost schimbata. El avea o relatie destul de precara cu fiul sau, care urma sa fie regele George al II-lea. Asa ca aceasta lege s-a dat ca regele George I sa devina protectorul nepotilor sai. Legea a fost adoptata in 1717 si a fost legalizata din nou in 1772, iar de atunci a ramas neschimbata.” – a declarat istoricul Marlene Koenig pentru News.com.au

Ceea ce inseamna ca Regina a avut custodia pentru Printul William si Printul Harry cand acestia erau minori, dar este neclar daca ea detine si custodia pentru George, Charlotte si Luis, din moment ce ei ii sunt stranepoti. Istoricul Koenig a mai spus ca in momentul in care legea a fost adoptata, regele George I nu avea stranepoti.

Oricum, atunci cand Printul Charles va deveni rege, el va detine custodia pentru nepotii sai, ceea ce inseamna ca va fi tutorele legal si pentru copiii lui William si Kate, dar si pentru copiii cuplului, Harry si Meghan Markle.

Pentru un suveran, a detine custodia inseamna ca are un cuvant de spus in ceea ce priveste educatia, calatoriile si dezvolatea nepotului. Textul original al legii spune ca monarhul se ocupa de ingrijirea si educatia nepotului, decide unde sa locuiasca, ii alege bona si ii aproba casatoria si se ingrijeste de aceasta.

In trecut, am vazut cum s-a aplicat aceasta lege cand William si Harry erau mici. Printul Charles a fost nevoit sa ii ceara aprobarea Reginei cand acesta a vrut sa calatoreasca impreuna cu baietii lui in Scotia. Insa au existat si momente in care Regina nu i-a permis Printesei Diana sa calatoreasca cu fiii sai. De exemplu, cand a vrut sa plece cu acestia in Australia, cu putin timp inainte de moartea sa tragica.

“Practic, ei aveau nevoie de permisiunea Reginei pentru a calatori. Ea avea ultimul cuvant in astfel de situatii.” – a mai declarat Koenig

Existenta acestei legi veche de cateva secole reprezinta si motivul pentru care in actele de divort dintre Printul Charles si Printesa Diana nu apare nimic legat de custodia copiiilor. La fel s-a intamplat si in cazul divortului dintre Printul Andrew si Sarah Ferguson.

“Custodia nu a fost inclusa in acele documente de divort pentru ca din punct de vedere legal, acestia nu o detineau.” – a explicat Koenig

Chiar daca legea exista si in ziua de astazi, in familia regala nu se face mare zarva pe aceasta tema. Sa nu va asteptati ca Printul Charles sa ia prea in serios acest rol si sa intervina peste deciziile pe care le vor lua fiii sai in legatura cu nepotii.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *