Connect with us

Evenimente

WRS a impresionat în semifinala Eurovision. România, calificată în Marea Finală de sâmbătă!

WRS a impresionat cu prestația sa seara trecută, în cea de-a doua semifinală Eurovision 2022. După 5 ani, țara noastră a reușit să se califice în Marea Finală. Aceasta va fi transmisă Live, de la Torino, sâmbătă, 14 mai, în direct şi în exclusivitate pe TVR 1 și TVR Internaţional.

Publicat

pe

WRS a impresionat în semifinala Eurovision. România, calificată în Marea Finală de sâmbătă!

Numărul 13 este unul cu noroc pentru WRS. Reprezentantul României a impresionat seara trecută în Semifinala 2 Eurovision 2022. Așadar, țara noastră s-a calificat în Marea Finală de sâmbătă.

Intrat în concurs de pe poziția cu numărul 13, WRS a ridicat sala în picioare pe ritmurile Llamame.

„Greul a trecut, dar acum vine un greu și mai mare”, a glumit WRS, după calificarea în finală.

„Mă bucur că jurații au apreciat piesa noastră. Fanii s-au mobilizat și au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat <Llamame>. Este un sentiment formidabil să știi că ai alături de tine atât de mulți compatrioți care te susțin și votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii.

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani și mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. WRS este un artist complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului. Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el și îl sprijinim 100%”, a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2022.

La finalul spectacolului, artiști din 10 țări, din totalul celor 18 care au intrat în această semifinală, s-au calificat pentru finala din 14 mai.

Iată în continuare cine merge în Marea Finală, alături de WRS:

Belgia

Cehia

Polonia

Finlanda

Azerbaidjan

Estonia

Australia

Suedia

Serbia

Ca şi cele două semifinale, Finala Eurovision 2022 va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Internaţional. Sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 22.00.

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs.

Vineri, este programată repetiția pentru juriile naționale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanții României și cei ai celorlalte țări finaliste vor cânta pentru jurați într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Românii din toate țările participante la această ediție Eurovision (cu excepția României) vor putea vota din nou „Llamame” în Marea Finală, sâmbătă, 14 mai.

Cele mai controversate prestaţii din semifinala 2 Eurovision 2022