Connect with us

ADPM Beauty

8 detalii la care să fii atentă când îți alegi hairstylistul

Atunci când îți cauți hairstylistul potrivit, este esențial să fii atentă la anumite aspecte care pot face diferența între o experiență reușită și una dezamăgitoare. De la experiența și abilitățile profesionale ale stilistului până la reputația și serviciile oferite de salon, există multiple aspecte de luat în considerare pentru a te asigura că vei obține exact rezultatul dorit. Diana Baicu, specialist în industria de frumuseţe profesională, explică cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont în alegerea hairstylistului potrivit.

Publicat

pe

8 detalii la care să fii atentă când îți alegi hairstylistul

„Atunci când ne alegem hairstylistul, sunt foarte multe lucruri de care ar trebui să ținem cont. Cred că cel mai potrivit pentru tine este întotdeauna stilistul care într-adevăr are grijă de tine și este foarte performant”, declară Diana Baicu.

1. Nu apelăm la un hairstylist nou când vrem schimbări radicale de look

„Atunci când vrem să facem schimbări radicale de look, nu apelăm la un stilist la care nu am fost niciodată. Daca vrem să ne schimbăm look-ul complet sau urmează o zi foarte importantă pentru noi și vrem să arătăm cu totul special, prima oară mergem la stilistul respectiv și facem o mică schimbare doar. Spre exemplu, ne vopsim părul într-o nuanță apropiată cu cea pe care o avem. Vedem, în primul rând, cum comunicăm cu acest stilist pentru că acest lucru e foarte important. Stilistul poate să fie foarte bun, dar să nu fim pe aceeași lungime de undă și să nu înțeleagă foarte bine ce ne dorim”, spune Diana Baicu.

2. Ne interesăm cu ce brand-uri lucrează stilistul

„Este foarte important să știm și cu ce brand-uri lucrează hairstylistul respectiv și ar trebui să existe o transparență totală în acest sens. În special atunci când vorbim despre produsele pentru vopsit, acesta ar trebui să ne spună ce formulă folosește și ce brand, astfel încât să ne asigurăm că folosim produse de calitate, potrivite nevoilor noastre”, adaugă Diana Baicu.

3. Trebuie să fim atenți la respectarea regulilor de igienă din salon

„Întotdeauna, stilist bun înseamnă și salon bun. Trebuie să fim atenți în special la regulile de igienă ale locației. Atunci când ne alegem hairstylistul, trebuie să acordăm atenție inclusiv la ce instrumente folosește. El trebuie să se updateze permanent pentru că tot timpul apar tehnici noi care necesită instrumente noi. Apoi, cum le curăță? Nu poate să folosească și pentru mine aceeași perie folosită la clienta anterioară, dacă nu a curățat-o în prealabil”, mai spune Diana Baicu.

4. Ne documentăm despre ce specializare are hairstylistul

„Stiliștii, la fel ca orice alți profesioniști indiferent de domeniu, sunt specializați. Sunt stiliști care sunt foarte buni pe colorare, și se numesc coloriști, alții sunt foarte buni pentru tunsoare, alții în aplicarea extensiilor sau a diferitelor tratamente pentru scalp, etc. Nu există, în principiu, un stilist care să fie excepțional la toate. Trebuie să ne uităm înainte și pe profilui lui de Instagram, să vedem pe social media ce fel de lucrări a făcut, sa ne documentăm”, declară Diana Baicu.

5. Alegem hairtsylistul care ne oferă ce nu putem face acasă

„Noi când mergem la stilist? Atunci când acesta îmi oferă ceva ce eu nu pot să fac acasă. Dacă eu mă duc la stilist și îmi face exact aceeași culoare pe care o am sau o culoare uniformă de la rădăcină la vârf, nu știu dacă merită să merg în continuare la el”, continuă Diana Baicu.

6. Stilistul trebuie să meargă constant la cursuri de specializare

„Mai trebuie să fim atenți la ce cursuri de specializare merge haisrtylistul nostru. Această industrie a avansat foarte mult în ultimii ani, apar mereu tehnici noi și el trebuie să știe să le folosească corect. De exemplu, Top Line a adus recent în România Academia Raphaël Perrier, iar hairstyliștii pot învăța tehnica ce le eficientizează munca, aceștia ajungând ca, în maximum 15-20 de minute, să realizeze tunsori la modă, executate impecabil”, explică Diana Baicu.

7. Stilistul trebuie să ne explice ce ni se potrivește și ce nu

„Stilistul trebuie să știe să îmi explice de ce, spre exemplu, nu mi se potrivește o schimbare radicală, de la negru la blond într-o singură ședință, pe care eu poate mi-o doresc. Foarte multe persoane vin de asemenea, la stilist, cu fotografia unei vedete sau a unui influencer. Își imaginează că, dacă își vor face culoarea sau coafura din poză, vor arăta exact ca acea vedetă. Acest lucru nu se întâmplă”, spune Diana Baicu.

8. Trebuie să aflăm cum întreținem acasă culoarea și caofura din salon

„E totodată important ca stilistul să ne explice cum întreținem acasă culoarea, tunsoarea și coafura pe care el ni le face în salon. Întotdeauna, plecăm de la salon arătând cu totul special. Însă, atunci când ajungem la prima spălare, trebuie să știm ce produse să folosim pentru a obține un rezultat asemănător. E datoria hairstylistului să ne explice toate aceste lucruri”, încheie Diana Baicu.