Connect with us

ADPM Cool

Ce sa faci sa nu te mai afecteze stirile din presa si de pe Facebook

Simti cum zi de zi, de fiecare data dupa ce cistesti stirile de pe internet sau Facebook, te cuprinde depresia sau tristetea? Afla ce trebuie sa faci ca sa nu mai lasi stirile negative sa iti controleze viata.

Publicat

pe

Studiile au demonstrat ca stirile negative sau vietile perfecte, pe care le vedem derulandu-se in fata ochilor nostri pe internet, pot accentua starile de anxietate, de tristete sau iti pot da o stare de spirit proasta.

De asemenea, studiile au mai aratat ca aceste stiri negative aduc griji nefondate in viata noastra, griji care nu au mereu legatura cu subiectul despre care citim. Cu alte cuvinte, o stire despre o situatie politica dezechilibrata va accentua ingrijorarile pe care le simtim in relatiile noastre de cuplu.

Prezenta informatiilor non-stop in viata noastra ne secatuiesc emotional, insa este foarte usor sa ne eliberam de aceasta presiune pusa inutil asupra noastra. Ironia este ca atunci cand urmarim un eveniment important, traim cu impresia ca suntem informati si implicati in subiect, insa de cele mai multe ori ne incarcam mintea cu zgomot, nu cu ceea ce trebuie.

Deci cum facem ca sa ramanem la curent cu tot ce este important, insa fara sa fim epuizati? Iata cateva sfaturi primite de la psihiatrul Samantha Boardman.

Secretul este sa optimizam cum, cand si de unde ne luam informatiile:

Advertisement
  1. Trebuie sa oprim toate notificarile primite de la diferitele platforme cu stiri.
  2. Stabileste un moment fix al zilei in care sa te informezi dintr-o sursa prestabilita. Una de incredere, verificata, respectata si asumata, care sa nu fie social media.
  3. Citeste sau urmareste stirile care au fost bine documentate si care prezinta informatii relevante despre ceea ce s-a intamplat.
  4. Nu mai da crezare comentatoriilor si celor care fac predictii despre ce s-ar putea intampla in viitor. De multe ori sunt doar sarlatani care arunca cu informatii. Asculta doar de actiuni si fapte, nu de opinii.
  5. Evita sa verifici stirile imediat cum te trezesti sau inainte sa te pui sa dormi. Acestea pot interfera cu somnul tau sau iti pot strica buna dispozitie.

O data ce vei castiga controlul asupra stirilor care ajung la tine, vei fi mult mai calm si mai productiv. In plus, vei fi cu adevarat informat si vei fi capabil sa ai opinii pertinente.