Connect with us

ADPM Beauty

Cum putem regenera tenul peste noapte. Ce sunt produsele overnight!

Cu toții ne dorim să ne trezim dimineața cu un ten odihnit, ferm și strălucitor. Tocmai de aceea, rutina de seară pentru îngrijirea pielii este foarte importantă. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune ce este important să facem înainte de culcare, ce produse să folosim în ritualul de îngrijire, pentru ca tenul nostru să fie a doua zi hidratat și strălucitor.

Publicat

pe

Cum putem regenera tenul peste noapte. Ce sunt produsele overnight!

”Da, putem să obținem un ten strălucitor și care să arate mult mai bine rapid, peste noapte. Tehnologia în domeniul frumuseții a avansat foarte mult în ultimii ani și există în prezent un trend foarte important al produselor de îngrijire overnight. Este important să știm ce tipuri de produse sunt indicate pentru această perioadă a zilei și în ce mod le putem folosi”, declară Diana Baicu.

Curățarea tenului, obligatorie

Întotdeauna, seara, primul pas este cel de curățare a tenului, chiar și dacă, în timpul zilei, nu am folosit produse de machiaj. Recomand să facem întotdeauna o dublă curățare. Putem folosi un produs cu o textura uleioasă (ulei hidrofil, cremă de curățare facială), în care se dizolvă machiajul și impuritățile solubile în ulei, urmat de o formulă pe bază de apă (gel de curățare, spumă de față) pentru înlăturarea tuturor impurităților, inclusiv a părților uleioase.

De ce sunt folositoare produsele overnight

”După curățare, aplicăm produsele overnight în funcție de ce anume ne dorim și de textura care ne place. Toate produsele overnight au ca scop să șteargă semnele de oboseală, să activeze metabolismul și circulația.

Pe parcursul nopții, o mare parte din energia celulară activă este folosită de piele. Pe timpul zilei nu se întâmplă la fel pentru că avem foarte multe activități, iar energia biologică se împarte în foarte multe direcții. Noaptea însă, pielea beneficiază de mai multă energie biologică și atunci trebuie să vedem cum facem ca celulele să fie mult mai active.

Ca să ne fie mai ușor să le identificăm, pe ambalajul produselor trebuie să scrie Overnight sau să aibă desenate pe ele o lună. Majoritatea se folosesc pe moment, dar există unele care se recomandă a fi folosite într-o cură intensivă de 3 zile. Rezultatele pe care le obținem se mențin pe un termen mai îndelungat deoarece concentrația de substanță activă pe care aceste produse o conțin este foarte mare”, adaugă Diana Baicu.

În ce ordine aplicăm produsele overnight

1. FIOLE.

”Începem întotdeauna cu o fiolă, care este un fel de booster pentru ten. Există anumite fiole concepute în așa fel încât să lucreze pe parcursul nopții și care au o concentrație mare de activi.

Fiole concentrate Babor Active Night repară tenul matur și au efect de revitalizare și regenerare a tenului pe timpul nopții. Complexul de ceramide conținut ajută tenul să-și refacă propriul strat lipidic pe timp de noapte și intarește bariera pielii pentru mai multa rezistență. Complexul reglează, de asemenea, echilibrul de hidratare al pielii pe termen lung. Tenul devine mai proaspăt, mai relaxat și optim îngrijit în dimineața următoare.

Ceea ce este comun pentru toate produsele overnight este că eliberează treptat activii. Plus că ele conțin ingrediente inteligente care pătrund exact acolo unde este nevoie. De exemplu, dacă vorbim despre hidratare, avem nevoie de niveluri diferite de hidratare. Aceste ingrediente care sunt ca un burete care înmagazinează apa, o eliberează pe parcursul nopții și exact acolo unde este nevoie”, spune Diana Baicu.

2. SERUM.

”După fiolă, dacă tenul nostru nu arată prea bine, aplicăm serum. Serumurile au și ele o concentrație foarte mare de activi. În trecut, obișnuiam să folosim doar fiola sau doar serumul. Acum este recomandat să le folosim pe amândouă, dacă ne dorim un efect wow. Serumul se aplică în strat nu foarte gros, avem nevoie cam de 2-3 pompe. Textura este foarte light, iar produsul se absoarbe imediat.

Serumul Guinot Age Logic conține un complex de viață celulară cu 56 de ingrediente active și este îmbogățit în ATP, o moleculă biologică încărcată cu energie. Îmbunătățește aspectul pielii, întinerind vizibil și îmbunătățind fermitatea cutanată. Obținem un ten mai tânăr, mai ferm și mai neted.

Apoi, mai avem opțiunea serumului TOSKANI Night reverse Advanced Serum, un tratament de noapte multi-reparator care reface și resincronizează tenul”, spune Diana Baicu.

3. MASCĂ.

”După serum, putem veni cu o mască, fie sub formă de gel, fie sub formă de cremă. Sunt acele măști care conțin fosfolipide și care mimează perfect structura pielii pentru că au conceptul de biostrat.

Asta permite ingredientelor active să se elibereze treptat. Atenție! Nu orice mască este potrivită să o folosim peste noapte. Este nevoie de o mască ușoară, cu o textură asemănătoare cremei, pe care o aplicăm în aceeași cantitate ca pe cremă. O aplicăm pe față, gât și decolteu, dormim cu ea, iar dimineață ne vom trezi cu un ten mult mai strălucitor, mai odihnit.

Eu recomand serumul mască Mary Cohr Age Signes Night Refill, o formulă inovatoare ce acționeză precum un filler, livrând în piele activii necesari pentru corectarea avansată a semnelor de îmbătrânire precum ridurile, relaxarea cutanată și petele pigmentare. Tenul dobândește aspect întinerit și radiant, ridurile sunt estompate, pielea este mai netedă, regenerată și densă”, menționează Diana Baicu.

4. CREME DE NOAPTE.

”La capitolul creme, putem folosi unele care regenerează pielea și o exfoliază în același timp. Ele conțin acid salicilic și acid lactic, iar astfel fac două lucruri în același timp. Mai sunt și altele care se bazează pe conceptul de cronobiologie.

Crema de față cu pro-retinol Doctor Babor Refine Cellular Triple Pro-Retinol Renewal Cream are efect regenerant pentru ten matur, cu complex triplu pro-retinol de ingrediente active ce previne primele semne de îmbătrânire pentru o textură mai netedă și rafinată a pielii.

Apoi, crema de noapte Guinot Night Logic Radiance Refreshing reduce semnele de oboseală, revitalizează și hidratează pielea, combate efectele stresului oxidativ, detensionează pielea, lăsând fața odihnită și relaxată.

Nu în ultimul rând, putem folosi crema de noapte peeling Academie Dermacte Peeling Renovatrice Nuit cu efect regenerator. Aceasta are dublă acțiune: netezește și exfoliază pielea la suprafață datorită unui complex de acizi care acționeaza noaptea în asociere cu ingredientul activ de fermitate pentru un efect anti-îmbătrânire intensiv. Este ideală pentru lipsa de stralucire și pielea devitalizată”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.