Connect with us

ADPM Beauty

Ce produse de îngriire să iei în vacanță ca să scapi de griji

Vara calendaristică s-a încheiat, însă sezonul vacanțelor este încă în toi pentru mulți români, destinațiile calde fiind la mare căutare și în lunile următoare. Înainte de orice deplasare, grija bagajului ne dă cele mai mari bătăi de cap. Inclusiv dacă am luat produsele de îngrijire de care vom avea cu siguranță nevoie, fără a fi nevoiți să cumpărăm altele noi la destinație.

Publicat

pe

Ce produse de îngriire să iei în vacanță ca să scapi de griji

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne oferă sfaturi utile referitor la ce tip de produse de îngrijire este bine să includem în bagaj, multe dintre ele fiind de dimensiuni mici.

Ce facem înainte de plecare

Cu o săptămână înaintea vacanței, este recomandat să mergem la salon și să ne facem manichiura și pedichiura aplicând culoare semi-permanentă, astfel încât să avem unghiile impecabile pentru următoarele 2-3 săptămâni. Ne vopsim părul, dacă este cazul, și ne epilăm, dacă nu cumva am urmat deja sesiuni de epilare definitivă și am scăpat de acest stres, declară Diana Baicu.

 

Produse în funcție de tipul de vacanță

 

“Cel mai important este să ne adaptăm ritualul de îngrijire în funcție de tipul de vacanță pe care îl vom avea. Dacă avem un sejur activ, în care plecăm în tururi, vizităm diverse locuri și plecăm dimineață devreme, atunci este evident că trebuie să avem produse multifuncționale, iar rutina de îngrijire să fie scurtă. Dacă nu ne place să ne expunem la soare, dar avem prieteni cărora le place plaja, atunci trebuie să avem produse care să ne permită să avem un ritual complex. Este important să avem produse suficiente dar nici să apelăm la produse travel size”, spune Diana Baicu.

 

Cum ne îngrijim părul în vacanță

 

“Rutina s-a simplificat foarte mult în ultimii ani. Recomand să luați un șampon violet Moroccanoil, chiar dacă nu sunteți blonde. Pentru blonde este obligatoriu pentru că va neutraliza reflexiile de galben cauzate de soare. Moroccanoil Blonde Perfecting Purple este un șampon fără sulfati, care corecteaza subtonurile. Formula de curățare blândă contine pigmenți violeti pentru a contracara tonurile nedorite de galben și de portocaliu, de a spori adancimea și intensitatea culorii. De asemenea, conține tehnologia ArganID ™ care ajută la repararea părului din interior spre exterior.

Pe lângă șampon, mai avem nevoie doar de un singur produs, unul pe bază de peptide cum este K-18, ce reface sănătaea părului în doar 4 minute.  Este o mască de reparare în profunzime a părului și de lungă durată.

Ne putm lua și un ulei tratament Moroccanoil și, cat stăm la soare, aplicăm pe păr și lăsăm acolo să acționeze. Protejează și dacă intrăm în apă.

Pentru zilele pline în care nu reușim să ne spălăm părul, recomand și șamponul uscat care dă și volum și ne ajută și curăță și părul de impurități”, spune Diana Baicu.

 

Ce produse pentru ten să luăm

 

“Pentru față este foarte important să avem grijă de două lucruri: să nu ne deshidratăm tenul și să îl protejăm când ne expunem la soare. Este foarte important pentru că petele hiperpigmentare care pot apărea vor fi greu de eliminat chiar și în perioade de ani de zile. Pot apărea și linii de deshidratare la nivelul pielii, care ne vor da un aspect îmbătrânit.

În acest sens, putem lua în vacanță apă micelară sau ulei de demachiere Guinot. Vom avea nevoie să le aplicăm pentru curățare și seara și dimineața ținând cont că, pe parcursul zilei, aplicăm cremă de protecție solară, iar aceasta poate încărca porii și afectează tenul cu tendință acneică.

Aplicăm cremă de hidratare și produsul SPF.

Putem lua și un produs de gomaj mini-size, și măști folii Academie sau Guinot, pe care le putem aplica seara. Câte una pentru fiecare zi de vacanță. Sunt ușoare, nu ocupă mult loc în bagaj și fac minuni pentru tenul nostru la finalul unei zile de expunere la soare. Sau putem lua un set de fiole Babor.

Referitor la produsele de protecție solară, neapărat SPF 50, atât pentru față, cât și pentru corp. Pentru față putem lua o cremă în cantitate mai mică și un stick solid Academie pe care îl putem transporta în geantă și aplica foarte ușor pe parcursul zilei. Ori o pudră SPF de la Universkin, sub forma unui creion cu perie fină pe care o tamponăm la nivelul pielii”, spune Diana Baicu.

Nu uităm de mâini

“Este indicat să avem în geantă o cremă de mâini CND sau Moroccanoil, care hidratează instant, și un ulei de cuticule CND, astfel încât unghiile să arate foarte bine după expunerea la soare și la apa sărată a mării.

Produse după plajă

Pentru a calma iritațiile solare, putem avea la noi un balsam calmant, de la Universkin, el ne ajută chiar și la mușcăturile de insecte. Dacă ne-am ars pielea, imediat ce am revenit la hotel, trebuie să plecăm un produs din acesta care calmează roșeața și repară pielea în profunzime. Balsamul reparator și cicatrizant Universkin Nexultra B vindecă rănile, reduce inflamațiile, iritațiile, tratează pielea crăpată, afectată de arsuri sau înțepături de insecte și reface filmul hidrolipic al pielii. Este hipoalergenic, nu contine parfumuri si conservanti.”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top Line Romania (@toplineromania)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top Line Romania (@toplineromania)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Baicu (@dianabaicu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Baicu (@dianabaicu)