Connect with us

News

Catalin Botezatu si-a lansat, prin Sabion, o colectie de accesorii de lux

Casa de bijuterii SABION s-a deschis oficial aseara printr-un eveniment la care au luat parte peste 100 de invitati, VIP-uri, diplomati, artisti plastici, oameni de afaceri si reprezentanti mass-media.

Publicat

pe

Invitatii au umplut pana la refuz concept store-ul situat la parterul COCOR Department Store, admirand bijuteriile expuse intr-un cadru cu totul inedit pentru piata din Romania .

Mihai Trif (Directorul de imagine), Claudiu Bologa (Director General), Adrian Bobletec (artist) si Catalin Botezatu au tinut discursurile de inaugurare informand invitatii despre exclusivismul, particularitatile cu totul speciale ale obietelor expuse la SABION.

Designerul Catalin Botezatu si-a lansat cu aceasta ocazie o colectie de accesorii masculine, butoni de camasa din aur si argint, nasturi pentru camasi si pandante.

Modul de decorare a butonilor este o re-editare a manierei de decorare folosita chiar la primii butoni realizati in urma cu 300 de ani, tehnica “champlevé” care presupune inaltarea de forme pornind de la o suprafata plana.

Decorarea s-a realizat fie prin aplicare de email, disponibil intr-o gama larga de culori, fie prin patina nobila.

Advertisement

Fiecare accesoriu contine simbolurile casei Catalin Botezatu, grifonii si azteca, iar pe spatele lor se regaseste semnatura Catalin Botezatu,gravata manual.

Catalin Botezatu a primit cadou din partea reprezentantilor Sabion un superb lant cu medalion, din aur ab, aur galben si tantal, realizat manual, metalele fiind aduse din Australia, Mozambic, China si chiar Groenlanda.

Simona Patruleasa, Madalin Ionescu, Cristina Siscanu, Tania Budi, Cristian Sabbagh alaturi de sotie si de copil, Dana Savuica, Galina, Andreea Patrascu, Maria Andrei, Clara Rotescu, Florentia Opris, dar si oameni de afaceri precum Nora Seroussi, Lili Weitzman (General manager El-Al) si omul de afaceri care sta in spatele succesului I.D. Sarrieri, au luat parte la eveniment fiind fiecare impresionat de cate o categorie a produselor expuse sau de designeul absolut special al Casei de Bijuterii Sabion.

Simona Patruleasa, cunoscuta ca iubitoare a artelor, s-a aratat impresionata de bijuteriile din aur galben si tantal, colectia ce cuprinde atat inele, medalioane cat si un crucifix cu totul impresionant.

Tania Budi a pus ochii pe setul Tribal, o creatie contemporana care abordeaza intr-o maniera inedita un motiv tribal la origini. Piesele sunt realizate pentru prima data prin contopire perfecta intre tantal si aur, modele create doar intr-un singur exemplar.

Advertisement

Madalin Ionescu si Cristina Siscanu au participat la eveniment desi in seara respectiva aveau planuita petrecerea cu ocazia zilei de nastere a Cristinei. Cuplul a venit la Sabion si a admirat vitrinele cu bijuterii, inelele si cerceii cu safire si rubine, ce valoreaza peste 3000 de euro fiecare.

Dana Savuica, designerul Galina, stilistul Maria Andrei, Christian Sabbagh (Kanal D) si Andreea Patrascu (Acasa) au avut fiecare vitrina lor preferata: cea in care s-au expus cerceii, bratarile si inelele din aur alb si diamante. Bijuteriile sunt create de artisti romani care colaboreaza permanent cu case regale din europa.

Insa nu doar bijuteriile expuse au facut deliciul invitatilor, ci si arhitectura si designeul interior al Casei de Bijuterii Sabion. Un loc de intalnire celor mai talentati arhitecti, desineri, maestrii bijutieri, artisti plastici, artisti vestimentari, sculptori, artisti in feronerie, electronisti.

Descrierea galeriei
 
Galeria Sabion are o arhitectura moderna, insa cu un aspect relative clasic, cu neobisnuite rasturnari de subiect. La prima vedere, am putea asemana tabloul acestui magazin cu elemente ale picturii suprarealiste a lui Chirico.

Spatiul monocromatic, grindele metalice din vitrine, zona cromatica reprezentata de uriasele panouri de sticla care stau atarnate de-a dreptul neobisnuit, ramele din fier forjat executate de-a dreptul grobian, jocul tablei de sah sunt toate elemente care contribuie la definirea frumusetii exprimata intr-un numar nelimitat de interpretari.

Advertisement

Fatada Galeriei Sabion este placata cu granit Nero Albsolut Zimbabwe Memorial, conturul usii si al vitrinelor realizat din combinatii de mozaic cu foite de aur galben si alb de 24 de karate, usile din sticla create astfel pentru a asigura vizibilitate sporita spatiului.

Pardoseala este formata din placi de granit Albsolut Zimbabwe Memorial si placi de inox asezate sub forma unei uriase table de sah.  Inoxul a fost ales intrucat este lipsit de materialitate iar, calcand pe el, obtii un efect de levitatie, chiar de mers pe apa.

Tavanul este, la o prima vedere, transpunerea identica a pardoselii, insa din dale simetrice de oglinda si oglinda neagra, suspendate de o structura metalica cu ajutorul magnetilor. Se declanseaza efectul de lumi paralele.

Mobila de fier forjat este o lucrare care nu exista in alta parte in Romania: forme de geometrie, treceri de la subtire la gros, patina, rugina controlata, lacuiri speciale.

Colectiile de bijuterii sunt o prelungire a elementelor de inedit, iesind din tiparul banalului: asocieri de tantal si aur, platina si aur de 22 de karate, colectii unicat dedicate botezului si celor pasionati de vanatoare.

Advertisement

Tantal
 
Tantalul este folosit pentru prima data in crearea bijuteriilor. Fiind un metal extrem de tenace, hiperrezistent la actiuni externe, nu are punct de topire. Este si singurul metal negru, el fiind folosit pana acum in medicina si in industria aero-nautica.

Pentru prima data in instorie, maestrul Adrian Bobletec, l-a imbinat cu aurul galben, rezultatul fiind atat unic cat si de mare efect. Are proprietati remarcabile: pe langa aspectul foarte interesant, este anti-alergic si atrage energii pozitive pentru ce care il poarta.

Galeriile Sabion expun si accesorii de vanatoare cu totul speciale: catarame pentru curele, ace de cravata, bastoane de vanatoare (purtator al blazonului familiei ori a unui trofeu de vanatoare), brosa pentru palarie, nasturi pentru camasa si sacou, cravata de vanatoare, butoni pentru mansetele camasilor si insigne. Motivul cerbului, al bradului si al frunzei de stejar se regasesc distinct sau in combinatii la nivelul intregii lucrari.

Stilul Galeriilor Sabion
 
Galeriile Sabion abunda in mobilier din fier forjat realizat manual unic in tara , un spectacol vizual inedit. Masa, scaunele si restul lucrarilor de arta din fier forjat sunt lucrari masive, realizate din fier batut la cald, dupa un procedeu vechi de sute de ani si care solicita pe langa imaginatie si spirit artistic si foarte multa forta fizica.

Alaturi de lucrarile din fier forjat stau si exceptionalele lucrari din sticla. Veti remarca in cadrul spatiului cu siguranta impresionanta balanta sau capcana de sobolani, ingenioase forme de exprimare artistica ale designerului in sticla Fodor Sandor.

Advertisement

In completarea plenitudinii exprimarii artistice se gaseste si o impresionanta fresca situata pe peretele exterior al Galeriei, vizibila tocmai la intrarea in complex: 4 picturi cu o inaltime de peste 3 metri redau intr-o maniera stilizata, in perspectiva, tocmai interiorul galeriei.

Privite din acest unghi, Galeriile Sabion pot fi admirate prin filtrul istoriei, capatand astfel un iz boem precum Bucurestiul inceputului de secol XX.

Se gasesc alaturi de toate acestea si lucrarile in bronz ale artistilor interationali Gyarmathy Janos si Kiss Levente intr-o interpretare proprie a cotidianului zilelor noastre si a miscarii artistice.

La Sabion, nu vei putea sa treceti cu vederea nici Doamna de Fier, o lucrare inedita din partea unui artist textilist: Bandi Katalin.

Galeriile Sabion sunt deschise publicului la parterul complexului COCOR Department Store, Bucuresti

Advertisement
Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *