Connect with us

Stiri Interne

De unde isi face cumparaturile si ce gateste Mihaela Radulescu in Monte Carlo

Mihaela Radulescu marturiseste de unde isi procura alimentele atunci cand sta in Monte Carlo si, mai mult, ca obisnuieste chiar sa gatesca preparate moldovenesti atunci cand i se face dor de casa. Iata ce.

Publicat

pe

mihaela-radulescu-gatit-monte-carlo

Mihaela Radulescu imbina cu succes retele mediteraneene cu cele traditionale romanesti atunci cand sta in Monte Carlo. In privinta alimentelor, ea prefera sa le cumpere de la taranii francezi sau din supermarket.

“Am o piata care-mi place in Fontvieille, unde merg sa cumpar legume si fructe bio, iar pentru restul de achizitii merg la Carrefour sau la Spar. In weekend ies din Monaco si am cateva sate in care gasesc diverse produse de la taranii francezi, inclusiv ulei de masline facut in casa sau dulceata de lavanda” a povestiti Mihaela pentru Food Story.

Atunci cand i se face dor de Romania, Mihaela spune ca gateste preparate ca la mama acasa. “Se mai intampla, rar, ce-i drept, sa mi se faca pofta de o ciorba de fasole cu afumatura sau de niste chiftele facute cu simtul de raspundere moldovenesc. Am facut o mamaliga ca la Moldova, solida si aurie, fiarta indelung, cu nitica sare si un strop de ulei de masline.

mihaela-radulescu-gatit

Cand a fost gata, am rasturnat-o pe un fund de lemn si am taiat-o in felii subtiri. Intr-o tava ca acelea in care facem chec, am inceput lucrarea : am uns-o cu putin unt si pesmet si am asezat primul strat de mamaliga. Peste el am asezat minutios felii subtiri de branza puturoasa, cu mucegai si un strat subtire de trufe (alea de se gasesc in atatea locuri din Romania, doar ca noi le exportam si ei le mananca drept delicatese).

Cand nu s-a mai vazut mamaliga de-atatea trufe si branzeturi, am venit cu al doilea strat de mamaliga. Si am continuat fara ezitare, pana cand am obtinut vreo 6 etaje bine mobilate care frematau de ineditul intalnirii (pai, ce mamaliga si-a imaginat vreodata sa se pupe cu un Rochefort ?.

Toata constructia asta a intrat la cuptorul bine incins si si-a petrecut acolo exact atata vreme cat sa se topeasca si sufletul din branza si sa se rumeneasca nitel pe la margini (adica vreo 15 min). Asa, doar ca sa para ca e si sanatoasa lucrarea, am ornat-o cu niste ceapa verde tocata marunt. Cand pui treaba asta in farfurie, salivezi inca de la recitalul de arome.

Cand incepi s-o consumi, intelegi ca Franta si Romania n-au avut nicicand o relatie diplomatica asa de armonioasa ca…intre mamaliga noastra si branza lor. Trufele spun si ele , discret, dar persistent, povestea intrarii noastre in Europa, mai ales daca aluneca pe gat cu un pahar de vin rosu…. S-aveti pofta!” a spus Mihaela pentru FoodStory.